picasso napisał(a):

|
to po co płakać za Brożkiem,przecież on jest jeszcze tańszy czyli wg tego co napisales gorszy.
|
Ale o co Ci chodzi? Nic o Brożku nie napisałem, a o wycenianiu umiejętności piłkarzy na podstawie kwoty transferu napisałem coś przeciwnego niż zdajesz się sugerrować swoją wypowiedzią. Kwota transferu niekoniecznie musi mieć związek z umiejętnościami piłkarza. Oczywiście przeważnie gość za 10 mln potrafi więcej niż gość za 2 mln. Jednak zdarzają się pomyłki transferowe i gość wyceniany na 10 mln może być faktycznie wart 2mln, a gość wart 2 mln może być wart 0,5mln. Natomiast bez względu na to, czy transfer był pomyłką, czy nie, klub który wydał pieniądze, przeważnie spodziewa się odzyskać przynajmniej spory procent wydanej kwoty. Co oznacza, że ruscy zapewne oczekują od nas sporej kwoty, bez względu na to, czy Genkov jest jej wart, czy nie.
Nie snuję tu żadnych przewidywań co do poziomu piłkarskiego Genkowa, bo gościa widziałem w trzech akcjach na youtubie. O jego poziomie będę mógł dyskutować jak zobaczę zdecydowanie więcej materiału, a najlepiej jak zagra kilka spotkań w koszulce z Białą Gwiazdą.