rafal777 napisał(a):

|
Stan wspominał tez, że godnie zastąpią Pawła Brożka,
|
Cytat:
|
Przy okazji Stan Valckx zdradził też, jakiego typu zawodnika, który ma zastąpić Pawła Brożka, szuka Wisła. „Szukamy napastnika, który prezentuje trochę inny styl niż Paweł Brożek. Maciej Żurawski i Andres Rios grają w podobnym stylu jak Paweł, szukamy więc kogoś, kto prezentuje się trochę inaczej na boisku. Dobrze by było, żeby taki napastnik był trochę wyższy, ale nie wolniejszy przez to. Mamy na oku również piłkarzy, którzy prezentują taki styl jak Paweł, ale wolałbym, żebyśmy pozyskali kogoś, kto zachowuje się trochę inaczej na boisku” - zdradza Valckx.
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._nie_martwili/
rafal777 napisał(a):

|
wspominał że na pierwszym treningu będą nowi zawodnicy
|
Cytat:
|
Dyrektor sportowy Wisły cały czas twierdzi, że ma nadzieję, iż przynajmniej część z zawodników na wymienione kluczowe pozycje uda się pozyskać jeszcze przed pierwszym treningiem. „W ciągu ostatnich dni rozmawiam z klubami i zawodnikami nad finalizacją niektórych transferów. Zaczynamy treningi 17 stycznia i mam nadzieję, że przed tym terminem zaprezentujemy kibicom nowych piłkarzy” – twierdzi Valckx. Przy okazji opowiada trochę o kulisach pracy swojej i innych przedstawicieli wiślackiego skautingu w ostatnim czasie. „W ostatnich dwóch miesiącach więcej czasu spędziłem w drodze na obserwacje zawodników niż w domu, więcej chyba przebywałem w powietrzu niż na ziemi. Ostatnio sypiałem nawet na lotnisku z powodu przekładania lub odwoływania niektórych lotów. To jednak normalne, tak powinno być. Razem z naszymi skautami wykonujemy naprawdę ogrom pracy zakulisowej. Dla nas jedynym celem jest znalezienie właściwych zawodników, którzy wzmocniliby Wisłę w tym okienku transferowym” – mówi dyrektor sportowy Białej Gwiazdy.
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...we_priorytety/
Wszystko jest jasne i przejrzyste, wystarczy czytać ze zrozumieniem wszystko i czytać
OFICJALNĄ stronę Wisły a nie posiłkować się faktami , onetami i interiami i tym co tam piszą, bo oni mają w zwyczaju właśnie przekrecac czyjeś słowa