Wyświetl pojedynczy post
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2011, 08:56
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
[...]
Może nam w ramach przeprosin rozkminią tego "międzynarodowego nr 1", którego rozkaz o lądowaniu TU154 wykonywali w wieży kontrolnej.
... i może Ci koledzy powiedzieliby gdzie ostatecznie w stenogramach znajduje się zdanie: "jak nie wyląduje to mnie zabije [zabiją]"?

O ile się orientuję - niech mnie ktoś poprawie - ale pewnie tego zdania nie ma a jeśli nie ma to warto się zastanowić kto w Polsce przeprowadza akcję dezinformacyjną , powtarzając prawdopodobnie słowa Rosjan.

Czy ktoś teraz ma zamiar w ogóle przeprosić zmarłych: pilotów, Prezydenta, i wszystko na to wskazuje, że gen. Błasika też. I ich rodziny obarczone brzemieniem"zabójców ["krew na rękach]". I społeczeństwo.
Chociaż ... społeczeństwo polskie chyba warte tego co ma. Czasem zachowuje się jak stado lemingów innym razem baranków a jeszcze innym jak pegeerowska tłuszcza. Rozumiem, że elity wyginęły ale nie sądziłem, że zacietrzewienie może być do aż takiego stopnia, który przyćmi takie imponderabilia jak prawda, Ojczyzna, godność Polski, godność drugiej osoby - zwłaszcza zmarłej i nie mogącej się obronić.
Ostatnio edytowane przez yarow : 19.01.2011 o godz. 09:17.
Odpowiedz cytując