Ogryzek napisał(a):

Jagiellonia ma inny budżet i inne możliwości pomimo tego że są liderem. Mają 3 razy mniej pieniędzy niż my więc twój niby argument to lekkie nadużycie że Jaga sprowadza Szrot. Sprzedali szybko Grosickiego i pozyskali takich piłkarzy jakich zawsze pozyskiwali.
Albo piłkarze po przejściach - Grosicki (alkocholizm i hazard), Burchardt, Grzyb. Weteranów jak Frankowski czy Grzelak. Albo młodych jak Kupisz czy tych dwóch Czarnogórców. I zrobili to natychmiast! Nikt im nogi nie podłożył!
Lech owszem ma inną pozycje -ale jak kogoś chcą (na serio chcą) działają szybko i skutecznie. Często wręcz bezwzględnie. Dają kasę i nie oglądają wtedy pięć tysięcy razy każdej złotówki jak Krasnoludy swoje skarby a w czym My celujemy
Tak, ja tak na serio.....
Bo zazdrość mnie pali że inni (nasi rywale) mogą tylko my jakoś zawsze tylko te pieniądze oglądamy z każdej strony a inni oglądają nowe nabytki.
|
A gdzie ja mówię że to szrot, powiedziałem że niektórzy tu na forum by uznali ich za szrot gdyby przyszli do nas. I kto tu robi jakieś nadużycie? Po prostu wg mnie Wisła celuje w lepszych piłkarzy niż Jaga i takich piłkarzy jak oni to my będziemy brać jak już nikt do nas nie będzie chciał przyjsc. Co do szybkosci działań Lecha to już się nie zgodzę, najlepszy przykład Rudnevs.
I wytłumacz mi jeszcze jedną rzecz, bo powtarzałes to kilkukrotnie, skąd wiesz że my wciąż tak oglądamy każdą złotówkę (cały czas mówimy o ostatnim pół roku a nie jakiej tam amatorce w ciągu ostatnich lat), możesz podać przykład jakiegoś piłkarza który nie przyszedł do nas bo Cupiał poskąpił 50-100 tys.?
P.S. własnie wyczytałem na gazecie (chociaż polskiej prasie nie wierzę więc dodaje tylko jako ciekawostkę) że za Ubiparipa Wisła dawała 650 tys., podobna kwota ma isc na Meliksona, no to rzeczywiscie skąpimy groszem....