Rinah napisał(a):

Pablo, przestań pieprzyć.
Mam wgląd w finanse – Wisła drukuje swe raporty finansowe. Tobie też to polecam. Wisła to nie tylko prywatny folwark Cupiała, od którego wszystkim innym ludziom wara. Wiesz, że nieładnie zakłamywać rzeczywistość? I że żenujące jest Twoje wchodzenie mu do tyłka?
Ja nie głoszę też żadnych tez, tylko komentuję brutalne i smutne fakty. Polityka sprzedawania najlepszych, braku realnych wzmocnień, osłabiania się, to fakt, a nie teza, na całym świecie prowadząca do upadku sportowego!
I to bez względu na to, czy widzi to i komentuje kibic, ekspert, czy właściciel klubu piłkarskiego. Jeśli Tobie potrzebne są jakieś „kwalifikacje w prowadzeniu klubu sportowego", by miarodajnie stwierdzić, czy np.: klub dokonał jakiś transferów wzmacniających zespół tej zimy i co to oznacza, to jest mi Ciebie jeszcze bardziej żal. Może do tego, by miarodajnie stwierdzić, czy człowiek musi oddychać, aby żyć też potrzebujesz wypowiedzi jakiegoś wybitnego biologa? 
A 2 mistrzostwa w ciągu ostatnich 3 lat nie negują faktu, że w klubie i jego polityce kadrowej od dawna dzieje się tylko coraz gorzej.
|
Skoro masz wgląd, to je przedstaw i przeanalizuj.Do tego napisz, jak Cupiał ma wydawać swoje pieniądze by było lepiej.Gdzie ja tu zakłamuje rzeczywistość czy wchodze Cupiałowi do tyłka?Po prostu denerwuje mnie wydawanie cudzych pieniędzy czy mędrkowanie, gdy się nie ma pojęcia o czym się pisze.
Zgodzę się z Tobą, że nie bijemy tak wszystkich jak w latach ubiegłych, ale też tragedni wielkiej nie ma.
Widzisz, problem polega na tym, żeby dać komuś szansę się wykazać, a tu już ludzie w tym Ty lamentują o traficznej polityce transferowej, arumentują, że będzie tak jak wczesniej, nie biorąc pod uwagę tego np, rok wczesniej nie mielismy stadionu.Nie po to przychodzi dyr sportowy i trener, by z kibicami bawić się w kotka i mysze.Myslisz, że Basałaj nie zdaje sobie sprawy, że jeśli nie będzie wyników sportowych, to stadion nie zostanie wypełniony?Ludzie pomyślcie chociaż trochę.
Wiesz o co apeluję? O uczciowosć.By dać uczciwie popracować administracji klubu by pózniej sprawiedliwie ich ocenić, a nie teraz klnąć, by pózniej przepraszać.