szprotson napisał(a):

W tym momencie prowadzę rozmowy z dwoma klubami na temat napastników. Myślę, że każdy z nich dobrze zastąpiłby Pawła Brożka. Będę starał się, żeby napastnik na pewno pojawił na pierwszy trening. Nie kontroluję wszystkiego, ale w tym momencie jestem mocno przekonany, że nowy napastnik pojawi się na pierwszym treningu.
Przez słowno - nie kontroluje wszystkiego- domniemuje że na myśli się ma np. przypadek gdy piłkarz do Nas leci i samolot spada badz pilkarza porywaja etc.
-prowadzimy rozmowy-
-jestem mocno przekonany-
Po Polsku : Panie dyr.sportowy ja chciałbym tylko wiedzieć co się ....a zmieniło.
E: Nie zdziwie się jak pierwszym transferem będzie ściągnięcie z wypożyczenia np.Mączyńskiego.
|
Wybacz, ale przez sformułowanie "nie kontroluje wszystkiego" to prędzej chodzi o to że ktoś nagle dostanie lepszą ofertę niż że gościowi cos się stanie.
Nie wiem czy tak jest w twoim przypadku ale wiele osób na tym forum nie zdaje sobie sprawy że to nie wszystko zależy od Wisły czy od Stana. Jesli zawodnik nie będzie zainteresowany graniem u nas, albo będzie miał inne oferty to choćby SV na głowie stanął (bo kominom płacowym mówię stanowcze nie) to z transferu nici. Dla niektórych fakt że "prowadzimy rozmowy" to znaczy, że jesli Wisła nie odpusci to już transfer pewny, nie potrafią przyjąć do wiadomości że Wisła może bardzo chcieć, a piłkarz i tak do nas nie przyjdzie. Weźmy przykład takiego Ubiparipa, nawet jak Wisła płaciła i klubowi i zawodnikowi tyle co Lech, to on i tak wybiera Poznań ze względu na obecną sytuację sportową obu klubów.
Rinah napisał(a):

|
Jeśli Tobie potrzebne są jakieś „kwalifikacje w prowadzeniu klubu sportowego", by miarodajnie stwierdzić, czy np.: klub dokonał jakiś transferów wzmacniających zespół tej zimy i co to oznacza, to jest mi Ciebie jeszcze bardziej żal.
|
Tylko że oceniać zimowe transfery to sobie będziesz mógł jak Basałaj powie po ostatnim transferze, że już nikt do nas w tym okienku nie przyjdzie, a nie teraz (chociaż to i tak nie do końca bo jak można oceniać kogos przed faktycznym zagraniem kilku meczy), więc wytłumacz mi na czym polega ta twoja miarodajna ocena? Przypomnę tylko że w lecie połowa forum oceniła nasze transfery na godne walki przed spadkiem do ostatniej kolejki (i to że mielismy trochę szczęscia kończąc na drugim miejscu ma tutaj małe znaczenie)