Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.01.2011, 13:38
Na cmentarzu owszem ale bezpieczeństwo w czasie przejazdu, przelotu to konstytucyjna powinność MSZ i BOR. To jest wiadome od zawsze. Gdyby było inaczej Tusk nie mógłby Kaczyńskiemu nie przydzielić samolotu, a taki fakt miał miejsce jak pamiętasz.

legol napisał(a):Wyświetl post
Chcialem tylko pokazac ze pan Drozd nic nie wie na dany temat i nawet nie chce mu sie tego sprawdzic tylko lepiej rzucic jakims tekstem o radarach anglikow z 44 roku i napisac "szkoda komentowac" albo 'sluchaj klicha to...". .
Pewnie ze nie wiem. Bo skąd mam wiedzieć. Nie każdy jest skuteczniejszy niż Polscy prokuratorzy. Ale jak słyszę że radar nie jest w stanie określić wysokości samolotu i jest to zdanie eksperta to mam wątpliwości czy aby ten ekspert nie jest jak większość ekspertów poprawny politycznie. Bezcenny dla takich jak Pan legol "autorytet". Wystarczy że taki powie "a ekspert powiedział" i czuje się zwycięzcą dyskusji.

Piszesz ze znalazłeś info ze radar w Smoleńsku ma tolerancje wysokości 300 m? I nie zamknęli lotniska? Co komu z takiego radaru? Piloci mieli podawać wysokość? A skąd mieli ja znać? Wysokościomierz radiowy działa na podstawie ruskich radiolatarni, a barometryczny na podstawie podanego przez ruskich ciśnienia na poziomie lotniska. Które faktycznie było inne niż wczytane do wysokościomierza. MAK sugeruje ze załoga sama wpisała fałszywe ciśnienie. Chyba po to żeby się zabić, bo inaczej "ktoś by się zdenerwował."

Jeżeli te stenogramy z wieży maja być tak wiarygodne jak te przysłane Polsce w czerwcu to można ich nie słuchać. Bo co w nich będzie można się łatwo domyślić. Ja stawiam że " Sprowadźcie ich bo będą mieli pretensje że zamknęliśmy lotnisko, a my nie chcemy niczego utrudniać ..." . Zobaczymy jak bardzo się mylę mimo że nic nie wiem.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując