flamengista napisał(a):

Na razie nie ma żadnej różnicy z poprzednimi przygotowaniami do rundy, jeśli chodzi o naszą politykę transferową.
Po totalnej wyprzedaży składu w lecie i w zimie, pierwszy trening rozpoczynamy z identycznym (mizernym) składem.
Testy przechodzi Melikson, więc jest spora szansa że w tym tygodniu do nas dołączy. Fajnie, każdy niezły kopacz się przyda. Ale co dalej? Dyrektor sportowy obiecywał następcę Pawła Brożka na pierwszym treningu.
Gwoli ścisłości - dyrektor sportowy wcześniej obiecywał rywala dla Brożka o miejsce w składzie, więc nowy napastnik powinien był się stawić na pierwszym treningu. Stan miał na dopięcie tego transferu praktycznie pół roku. A w zasadzie na treningu powinno się stawić dwóch napastników.
Rozumiem, że to ma być ten nowy profesjonalizm - znowu zawodnicy dojdą last minute, a zgrywać się będą podczas meczy ligowych.
PS. Obrońcy "nowej polityki transferowej" kazali czekać do 17 stycznia. Teraz obowiązuje nowa mantra - do końca okienka
|
Ja poczekam i dopiero wówczas będę wysuwał pierwsze wnioski z okienka transferowego i mam nadzieje, że nie będzie ona bardzo negatywna jednak po całym grudniu i dwóch tygodniach stycznia należało oczekiwać więcej. Ja mam jednak, że do 31 stycznia uda nam się zamknąć wszystkie transfery i kadra na 2 obóz będzie już skompletowana.