westersyl napisał(a):

Rzeczywiście okazało się prawdą, że Ubiparip miał podjąc dzisiaj decyzję, i podjął, z dużym prawdopodobieństwiem zagra w Lechu Poznań. Oni jednego napastnika strzelającego gole już mają, my trafiającego do siatki nie mamy żadnego a Vojo ląduję jednak w Poznaniu...
Na podstawie informacji z mediów można przypuszczać, że Ubiparip był tym tzw pierwszym na liście, także pewnie ten drugi kandydat to będzie półka niżej. Szkoda bo jak pisałem już wcześniej według mnie to bardzo dobry zawodnik. Typowa bałkańska szkoła, silny fizycznie, z bardzo mocnym strzałem i dodatkowo dobrą techniką i szybkością.
|
Nie ma w tym nic dziwnego (niestety).
Lech nas bije zarówno finansowo jak i atrakcyjnością tj klubem w którym można się wylansować poprzez dobrą grę w Europie. (Tak jak pisał Uran235). Zresztą finansowo biją nas dodatkowo oba kluby z Warszawy (Legia i Polonia).
Dlatego kiedy przeczytacie gdzieś w mediach że Wisła rywalizuje o jakiegoś piłkarza z Legią, Lechem czy Polonią to od razu porzućcie wszelką nadzieję

(Przynajmniej nie będzie rozczarowań). Na ten momement jest po prostu określona kolejność dziobania w naszej lidze. My jesteśmy w drugim żucie....
A gdyby jakimś cudem dany zawodnik "wybrał" nas zamiast przodującej finansowo trójki.... znaczy ze jest za słaby dla nich i rzuciły ochłap słabszym. (Niestety nam) A po co nam taki słabszy kopacz?
Jedyna nadzieja w tym że Stan negocjuje z piłkarzami o których nie wiedzą nasi konkurencji (Lech) albo silni finansowo się już najedzą i zostanie kilku kopaczy którzy zbyt długo zwlekali i się przeliczyli
Czyli Lech będzie miał Ubiparipa - młodego dobrze obiecującego piłkarza, a dla nas ochłap w postaci leniwego Kone co to w Cluju się opierdalał pomimo tego że zarabiał ponad 50 tysięcy euro miesięcznie.... czyli 600 tysięcy euro rocznie!
To jaką on może mieć motywacje żeby się starać w Wiśle za góra połowę swoich ostatnich zarobków? Zresztą pewnie z niego byłby drugi Boukhari..... Jakoś jestem sceptyczny do takich "odgrzewanych kotletów" co to łaskę robią że grają. Jak za 600 tysięcy rocznie strzelił może w ostatniej rundzie z 2 bramki dla Cluju..... to ile strzeliłby dla nas? Jedną?
Mam nadzieję że Kone jednak do nas nie trafi, albo jeśli już (tfu, tfu) trafi to cudownie się odradzi i nastrzela mnóstwo goli