Wyświetl pojedynczy post
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.01.2011, 20:39
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że liczą się efekty w 100% ale jest połowa stycznia a okienko trwa do końca lutego( jak mnie pamięć nie myli)
Myślę, że na rozliczenia przyjdzie czas po zakończeniu okienka, to tak jak na początku sezonu większość spisywała klub na straty, na kompletne dno, walkę o utrzymanie a tu zonk, niespodzianka i wylądowaliśmy na drugim miejscu w tabeli.
No tak, tylko szczęścia z tą drugą pozycją to my trochę mieliśmy - właściwie jak nigdy.

Ja rozumiem, że okienko zamyka się pod koniec lutego - tylko takie manewry już przerabialiśmy w poprzednich latach, jak ktoś przychodzi na koniec lutego, to kiedy ma się zgrać z resztą zespołu - a te rundy u nas do długich nie należą. Stąd, po dyr. sportowym z takim CV można było się spodziewać konkretniejszych działań.

Łatwo zauważyć, że inne kluby - jak choćby taki Trabzonspor nie mają problemu w tym, aby kupić piłkarzy na zawołanie. Ok, może nie ten kaliber, ale wiele wskazuje na to, że taki Lech niedługo dopnie sobie transfery - Wołąkiewicza już mają.

Jeśli nasi Holendrzy nie zmienili u włodarzy myślenia biznesowego - tzn. 100 tys. euro taniej, ale piłkarz przychodzi miesiąc później - to na boisku wciąż może być taki chaos, jak w pierwszej części sezonu, a wtedy to już musielibyśmy mieć naprawdę dużo fuksa, żeby to mistrzostwo zdobyć jakimś cudem.
Odpowiedz cytując