Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.01.2011, 00:22
Jonasz napisał(a):Wyświetl post
Dragan przyszedł jako lewy pomocnik - powiedzenie, że przegrał rywalizację na lewej pomocy jest nadużyciem - ja jestem pełen podziwu, że bez narzekania podjął się grania na lewej obronie i robił to naprawdę przyzwoicie. Jak na zawodnika, który gra na nowej dla siebie pozycji, to robił to po prostu dobrze.
O ja - nadużyciem jest powiedzieć, że Pajlić przegrał rywalizację o grę na lewej pomocy? A przypominasz sobie jak tam grał?

Na obronie gra słabo, lepiej niż koledzy ale to i tak nie jest obrońca. A wybór miał - lewa obrona lub ława (ew. trybuny), bo jest po prostu za słaby na flankę. Podać nie umie, strzału nie ma, generalnie - z przodu gry nie kreuje. To już z Boukhariego jest więcej pożytku, bo ten czasem rzuci taką piłkę, że tylko przysiąść.

To identycznie jak z Łobodzińskim - kiedy już okazało się, że stawianie go na prawej pomocy mija się z celem dostał jeszcze szansę (też dzięki naszej polityce kadrowej) na prawej obronie. Tyle, że tam również dał ciała.

Więc Pajlić robi za zapchajdziurę, przykłada się do swoich obowiązków wzorcowo, ale i tka nie mamy lewego obrońcy. Mamy słabego lewego pomocnika, który próbuje go udawać.

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Mam podobne statystyki jak Kone za ostatnie pół roku, też w zasadzie jestem darmowy i zagram dla Wisły za marne 100 tys., ale złotych.
Jesteś Polakiem, identyfikujesz się z Wisłą. Takich typów nam w drużynie nie trzeba.

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Na chwilę obecną jest to zawodnik, który od roku albo siedzi na ławie, albo się leczy. Kiedyś był niezły. Kiedyś.
Napastnicy kosztują. Szczególnie tacy strzelający bramki. Nas stać jak widać na takich, co strzelali kiedyś. I żeby nie było, że ja tylko narzekam: to i tak lepsze podejście niż ściąganie kolesi, którzy nie strzelali nigdy - jak nie przymierzając w poprzednim okienku.
Szanse na to że wypali są marne, ale jak się chce mieć napastnika za darmo, to się zwykle ma produkt napastnikopodobny.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.01.2011 o godz. 00:33.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując