Wyświetl pojedynczy post
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2011, 23:20
flamengista - postaram Ci się odpowiedzieć na Twoje pytanie.
Generalnie polityka transferowa będzie się koncentrować na ściąganiu młodych zawodników i po ograniu ich i wypromowaniu taki zawodnik będzie sprzedawany.
Teraz jest jednak moment uporządkowanie kadry. Potrzebni są piłkarze z charakterem, w dobrej formie - tacy, którzy pociągną ten zespół. Ktoś pisał tutaj na forum, że ten nowy bił się z kumplami z drużyny - ma więc charakter pewnie. Wydaje mi się,że tajemnicą naszych porażek w pucharach była też m.in. szatnia - żarty, śmiechy, luz - potem brak koncentracji, lekceważenie przeciwnika i w wyniku tego bezsensowne baty, które odbijają się nam czkawką.
Wydaje mi się więc, że w tym okienku będzie budowany kręgosłup drużyny - z piłkarzy nie co bardziej doświadczonych - ten kręgosłup będzie obudowywany zawodnikami młodymi, którzy już są - Małecki, Bunoza, Czikosz, Wilk i tymi, którzy jeszcze dojdą.
Oczywiście są to tylko moje domniemania - jak będzie, to zobaczymy.
I jeszcze kilka słów o jednej sprawie. Wpisywałem tutaj na forum posty na temat tego jak my, możemy dołożyć swoją cegiełkę do atmosfery w klubie. Dziś oglądałem mecz Barcy i w 80 minucie został na boisko wpuszczony nowo zakupiony zawodnik -Afellay. Nie dość, że otrzymał wielkie brawa tuż po wejściu, to jeszcze każde dojście do piłki kończyła głośna owacja. W ten sposób zawodnik czuje akceptację kilku tysięcy osób i wierzcie mi - łatwiej podejmuje decyzje na boisku i gra na większym spokoju, nie mówiąc nic o zachęcie do zaangażowania. Fajnie jakbyśmy potrafili tak "wprowadzać" do klubu swoich nowych piłkarzy.
Odpowiedz cytując