Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2011, 22:52
lazy napisał(a):Wyświetl post
Powtórzę co napisałeś żeby się nie rozeszło po kościach:
Założenie: Melikson może być jedynym kreatywnym pomocnikiem.
Teza: Klub nie sprowadzi nikogo więcej bo nie wydaje kasy na transfery i działacze są nieudolni.
A skąd, geniuszu, pomysł że jedno to założenie, a drugie to teza?
W tej chwili nie mamy kreatywnych pomocników, więc Melikson jak się sprawdzi będzie jedynym w obecnej kadrze.

Wskaż, gdzie napisałem że klub nie sprowadzi nikogo więcej? Napisałem, że nie wierzę w sprowadzenie bramkostrzelnego napastnika i uważam naszych działaczy za nieudolnych( o czym wspominałem nie raz przy wielu innych okazjach ). Po to ....a są akapity, żeby można było przejść z jednej myśli do drugiej, bo istnieje przecież możliwość, że uważam działaczy za nieudolnych podpierając się obserwacją ich wcześniejszych poczynań.

(...)

flamengista - zgadzam się, że mamy wielu pomocników. Słabych pomocników. Jeżeli Melikson będzie dobry, to na pewno się przyda. Jeżeli nie, to faktycznie będziemy mieli "wyrównaną kadrę": każdy może zastąpić każdego bez straty jakości - wszak wszyscy równie słabi. Tak jest teraz - słaby pomocnik gra na lewej obronie, bo obrońca jest jeszcze słabszy i został ściągnięty z bezrobocia po zamknięciu okienka. Słaby "napastnik" gra w pomocy, bo strzelać nie umie (podawać też za bardzo nie, ale czasem mu coś wyjdzie).
Ja czekam na moment aż Kowalski przywdzieje rękawice i posadzi na ławce Jovanicia. Nawet jak wpuści piłkę między nogami to i tak będzie OK, bo gra nie na swojej pozycji. Pytanie tylko, czy w przypadku słabych piłkarzy można mówić o "ich" pozycji? Jak jesteś dobrym pomocnikiem, to nikt normalny nie wyśle Cię na obronę jak nie będzie plagi kontuzji, bo straci na tym zespół. Dobrego napastnika żal cofać, a stopera przesuwać na bok etc.
Fakt, że mamy inne palące braki kadrowe, ale nie zgodzę się, że pomoc jest mniej ważna. Obecnie każda formacja jest po prostu słaba, trudno powiedzieć żeby gra bez pomocy była lepsza niż z dziurawą obroną.
Patrzymy na jakość, bo ilościowo się wszystko zgadza - może brak nam jednego prawego obrońcy, ale "może" grać tam "Łobo"
^^
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2011 o godz. 23:16.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując