MatMario napisał(a):

Dla mnie projekt jest... bardzo solidny i poprawny. W to miejsce obok krzesanego z metra stadionu pasuje idealnie. Sam projektant wydaje się firmą odpowiedzialną więc również dobrze że tak się trafiło.
A co mi się podoba to przedstawienie na tej wizualizacji zagospodarowanie terenu przed stadionem, może asfaltu zamienione w parkowe alejki. Wiem że to mega luźne niezobowiązujące podejście do zagospodarowania tego placu ale daje trochę do myślenia. Ale to zajebieście wygląda, gdyby to tak przerobić było by bardzo fajnie, i samo "odwrócenie" budynku. Chodzi mi o zrobienie z dzisiejszego zaplecza budynku klubowego, nowego "Wiślackiego Centrum". Na wprost główne wejście na nowy stadion, na lewo nowa hala, na prawo ośrodek treningowy który mam nadzieję w końcu powstanie i powstanie tutaj.
Dwie dwupiętrowe trybuny, miejsca na skyboxy, fajne hole. Idealna hala, 4 tyś to bardzo dobry wskaźnik, jeśli powstanie hala w Czyżynach, która przyjmie hitowe rozgrywki na xx tyś ludzi, nasza spełni swoje zadania bardzo dobrze.
Bałem się że hala będzie wyglądać dziwnie przy pozostawieniu obecnej hali. Wygląda bardzo dobrze przez to "podniesienie" przeszklone. Jest dobrze. Hala wygląda jak hala. Nie jak statek, nie jak basen, nie jak stadion. Prosta forma, proste środki.
|
chociaż rację przyznam Ci kolego

na całe szczęście projekt hali pasuje do stadionu Wisły

a szczerze mówiąc mnie podoba się i to bardzo, bo w sumie jest niekonwencjonalny