Wyświetl pojedynczy post
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2011, 22:22
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Panowie, od wycieczek personalnych są pw.

Co do dość prawdopodobnego transferu Meliksona... mam mieszane uczucia.

Jasne, dobrych piłkarzy w Wiśle nigdy za wiele: a pomocnik Hapoelu wygląda na grajka solidnego, który powinien sobie poradzić w naszej lidze.

Z drugiej strony wiele osób przede mną zwróciło uwagę, że:
- na lewym skrzydle może grać Kirm, Pajlić, Małecki a nawet Garguła
- na prawym skrzydle może grać Małecki, Łobodziński, docelowo nawet Boguski czy Burliga
- defensywny pomocnik: jest Sobolewski, Wilk, Jirsak
- ofensywny środkowy pomocnik: Garguła, Bukhari
Jasne, jeśli Melikson dobry to brać - ale przy założeniu, że wypełnimy dziury na innych pozycjach (przede wszystkim napastnik i stoper).

W dodatku jeśli nasz klub ma żyć z transferów zawodników, których wypromowaliśmy na Zachód - to Melikson do tego schematu nie pasuje. To nie utalentowany młodzian, a ukształtowany 26-latek. Podkreślam - na papierze wygląda nieźle, ale to nie jest raczej piłkarz którego można odsprzedać później z zyskiem.

Skoro tak, to po prostu staram się zrozumieć: po co go kupujemy? Na razie zupełnie tego nie rozumiem.
To że mogą grać nie znaczy, że zagrają tam dobrze. Tak jak pisałem, tu nie chodzi, żeby się wam sztuka zgadzała. Tylko żeby piłkarz "robił grę" w środku pola. Bo na razie Garguła Jirsak i Boukhari łącznie zdobyli 1 asystę i 1 gola.
Myslicie czemu gramy na pałę , bo nie mamy uporządkowanej gry w środku pola.
Ja bym widzia,ł jeszcze ze 2 pomocników Ale wiem, że to na razie nie jest możliwe gdyż trzeba wzmocinć także inne formacje.
Ostatnio edytowane przez tofik : 16.01.2011 o godz. 22:24.
..
Odpowiedz cytując