|
Jot:
Przytocz mi moją wypowiedź w której mówię o jakichkolwiek spiskach w PiSie? Jeżeli nie znajdziesz to czekam na takie ładne słowo przepraszam...
Zulus:
Nie mam zamiaru dyskutować z tobą na takim poziomie mieszczuchu. Dopiero co sie zarejestrowałeś i już się napinasz? albo zwolnij bajerę albo wypad.
Arapaho: żeby było jaśniej bo może faktycznie ostatnią wypowiedź trochę zamotałem( chciąłem napisać szybko odpowiedź). Wg. mnie odpowiedzialność za katastrofę procentowo przedstawia się 50% po polskiej stronie 40% po rosyjskiej i 10% to czynnik zmienny. Dlaczego tak? To od pilota samolotu zależy czy lądują czy nie. Przecież nawet jeżeli by świeciło słońce i wieża by mówiła że wszystko jest OK a dowódca by stwierdził że jednak jemu coś nie pasuje to odlatuje. Czy PRÓBA podejścia do lądowania w tych warunkach była ryzykowna? Z pewnością tak a juz na pewno bardziej niż przy sprzyjającej pogodzie. Kto podjął o tym decyzję? Wieża?
5godzinne spóźnienie nic by nie zmieniło? Chyba żartujesz! Transmisja w tv na żywo czekający zaproszeni goście. Poza tym można wiele zarzucić Kaczyńskiemu ale akurat do sprawy katyńskiej podchodził nadzwyczaj serio. Więc nie pisz że nic by sie nie stało.
Ryzykował życie? Ale w danej sytuacji o tym się tak nie myśli. Kolejne przykłady: ile razy na mecz jechałeś samochodem w którym był nadkomplet ludzi? pewnie nie raz. Ile razy przebiegałeś przez ulicę? Pewnie nie raz.
Być może pilot stwierdził że ryzyko nie jest aż tak duże i może podchodzić.
Oczywiście tak jak napisałem część winy leży po stronie Rosjan bo chcieli za wszelką cenę sprowadzić go na ziemię. I właśnie ta kumulacja piloci chcieli wylądować Rosjanie też chcieli ich naprowadzić doprowadziło do tragedii.
Mówisz że mogli zamknąć lotnisko ja jeszcze kilka dni temu tak samo myślałem dlaczego oni tego nie zrobili? I dalej nie wiem ale powoli to wszystko sie klaruje nie zamknęli bo ktoś wyższy rangą kazał im sprowadzać ale też słyszałem wypowiedź jakiegoś kolesia że wieża nie ma takich uprawnień. Nie jestem ekspertem więc czekam aż to ktoś potwierdzi lub opowie o procedurach. Przerażające jest to że na początku był to lot wojskowy później że niestety nie a teraz to już każdy ma swoja wersję. Poczekajmy aż Miller ujawni rozmowy wieży.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej
Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
|