Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.01.2011, 11:59
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Póki jestem moderatorem na tym forum, jest polityka zero tolerancji.

Zero tolerancji dla antysemitów, rasistów, ksenofobów. Osoby takie wylatują z rocznym banem. Na razie 2 - kto następny?
Przepraszam że wracam do odgrzewanych kotletów ale przez kilka dni nie miałem dostepu do netu i dopiero teraz zobaczyłem że mój post w sprawie Malora wywołał zdaje się(wbrew moim intencjom) małe zamieszania. Jako autor posta czuję się w obowiązku odnieść do tej sprawy. Jeśli modzi uznają że mój post niepotrzebnie wraca do zamkniętego tematu ze zrozumieniem przyjmę jego skasowanie. A teraz po kolei:
1. Post na temat Maora był kilku zdaniowy. Ponieważ został skasowany a pamięć jest zawodna przypomnę tylko że było coś w stylu:" Dziwię się że nasi skauci tak naciskają na transfer tego Żyda do Wisły (biorąc pod uwagę coraz wyższe wymagania finansowe).Mam nadzieję że jeśli przyjdzie będzie wart tych pieniędzy bo zaakceptowanie Izraelity w składzie Wisły to nie jest hop-siup".
2. Po tym poście pojawiły się dwa komentarze kolegów Wojtka i domina które w moim odczuciu były dość płytkie dlatego starałem się odpowiedzieć na nie w podobnym tonie. I to był koniec mojego udziału w tej polemice gdzyż jak napisałem wyżej przez kilka dni straciłem dostęp do netu.
3. Gdy weszłem do tematu po kilku dniach zauważyłem komentarze modów takie jak ten powyższy. Ponieważ nie zostałem zbanowany domniemuję że nie odnosza sie one do mojego posta.
4. Tym niemniej jako inicjator czuję się w obowiązku skomentować kilka spraw: jest dla mnie zrozumiałe że jeśli wokół mojego posta powstało podobne zamieszanie moderator ma prawo (a nawet powinien) taki post skasować. Nie wiem co pisały osoby zbanowane (swoją droga byłbym wdzięczny gdyby ktoś podrzucił mi na priva ich posty o ile to oczywiscie mozliwe). Osobiście jestem wielkim przeciwnikiem tzw: "poprawności politycznej" której jednym z bardziej jaskrawych przykładów jest walka z tzw: "antysemityzmem". Rozumiem jednak (i w pelni akceptuję) że jeśli ktoś na forum zaczyna np: wyzywać Żydów (rozumianych jako naród oczywiście), zresztą tak samo jak każdy inny naród, to jest to podstawa do tego aby go zbanować i trudno z tym polemizować.
5. Jak rozumiem moderatorzy rozróżniają sytuacje w której jakiejś nacji się nie lubi (jak np: Żydów, Rosjan, Niemców, Amerykanów itp,itd) od ksenofobii (czyli pogardzania innymi narodami i uznawania ich za" gorsze" co wyraża się np: w złym traktowaniu osób innej narodowości). Mam nadzieję że w związku z tym nie będą banowane osoby które napiszą że np: nie chciałbym Niemca w Wiśle (cokolwiek by to znaczyło) , nie widze Ruska w naszej drużynie czy np: w zespole jest za dużo Jugoli a oni są szaleni.
6. I na koniec: mój wpis że ciężko będzie zaakceptować Żyda w Wiśle oznacza tyle że uważam że aby grał on w drużynie powinien być lepszy od Polaków (co brzmi jak banał) ale jak dla mnie również lepszy od innych obcokrajowców. Jeśli uda nam się znaleźć pilkarza lepszego of tych których mamy to nie ma dla mnie znaczenia czy jest on Żydem, Arabem czy Eskimosem. Grać mają najlepsi.
Odpowiedz cytując