Wyświetl pojedynczy post
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2011, 20:48
Również obejrzałem sobie to spotkanie i poza tym co trafnie zauważyli poprzednicy trzeba dodać też, że Melikson potrafi przyjąć/zagrać piłkę lewą nogą. Niektóre osoby dyskutujące na ten temat przez kilka wcześniejszych stron mogą spać spokojnie.

Nie jest to napewno typ jeźdźca bez głowy, robiącego dużo wiatru. Pod presją potrafi minąć obrońcę, odegrać, wyjść do klepy, próbuje prostopadłych piłek. Widać było dużo spokoju w jego grze. No i bardzo dobra gra 1 na 1. Zawodnik bardziej przypominający Kalu Uche niż Wojtka Łobodzińskiego, przynajmniej tak mi się skojarzyło. Albo inaczej. Taki Kiro, ale ze znacznie lepszym dryblingiem i większą pewnością siebie.

Moim zdaniem gdyby faktycznie do nas trafił i szybko się zaaklimatyzował to wprowadziłby razem z Gargułą i Kirmem dużo spokoju do naszej momentami chaotycznej gry w środkowej linii. W końcu, aby w pełni wykorzystać kreatywność Kirma i Guły potrzebowaliśmy jeszcze kogoś z kim ta dwójka potrafiłaby wymienić kilka podań. Bo jaki często jest Małecki (czyt. niedostrzegający partnerów), albo jaki zwykle jest Jirsak (czyt. zwykle jest gdzieś schowany) to chyba każdy widzi.

A co do poziomu samej ligi to wydaje mi się, że u nas gra się jednak szybciej. Ale też znacznie bardziej niedokładnie. Tam wyszkolenie techniczne piłkarzy stoi jednak na duużo wyższym poziomie.
Odpowiedz cytując