Cytat:
A co Ty myślisz że jak Kowalewski krzyknie na Bunoze żeby szybko biegał to ten się przestraszy i zacznie szybciej biegać? Bo się będzie bał że inaczej Kowalewski co - jest łysy to mu pewnie wpi...li po meczu w szatni 
Stawiać do pionu to może Sobolewski jako kapitan i gość który zapewne ma szacunek innych piłkarzy.
Dał byś się stawiać do pionu w pracy komuś kto jest młodszy stażem, ma równoległe stanowisko i nikt nie wiąże z nim przyszłości jak z tobą
|
A nie uważasz że obrońcy wiedząc że mają za plecami charyzmatycznego bramkarza będą czuć się pewniej? Jeśli grałeś kiedyś w piłkę to wiesz, że jeżeli na bramce stoi jakiś "nerwus" co nie wiadomo co zrobi to to udziela się wszystkim w obronie. Kowal jest takim zawodnikiem, że wsadzi głowę tam gdzie inni nie wsadzą nogi (jak to ktoś o nim powiedział). Chyba lepiej mieć takiego zawodnika na bramce niż Jovanicia który zabiera się za łapanie prostej piłki tak jak w pamiętnym meczu z Koroną (efekty humorystyczne jakich nie doświadczaliśmy nawet za "najlepszych czasów" Pawełka). Bramkarz gra razem z obroną, tu krzyknie tam ochrzani, poprawi ustawienie
wyłapie dośrodkowanie. No ale to tylko moje zdanie.
Cytat:
Stawiać do pionu to może Sobolewski jako kapitan i gość który zapewne ma szacunek innych piłkarzy.
Dał byś się stawiać do pionu w pracy komuś kto jest młodszy stażem, ma równoległe stanowisko i nikt nie wiąże z nim przyszłości jak z tobą
|
Ja myślę że zawodnik 20 letni mimo wszystko powinien czuć jakiś respekt do zawodnika 33 letniego, osiągającego jakieś tam wyniki na arenie międzynarodowej.