1) Mój cytat: Jak mam oglądać muzyka Pospieszalskiego to faktycznie wolę oglądać na wspólnej. ( oczywiście żart widziałem większość odcinków Warto rozmawiać i z każdym coraz bardziej utwierdzałem się w przekonaniu że powinny one być pokazywane na studiach dziennikarskich jak NIE powinno się prowadzić programu i jak manipulować ludźmi). Coś pokiełbasiłeś...
2) Chyba trochę przesadziłeś że był ona (relacja) beznamiętna. Czy ukazała to co działo się pod pałacem? tak.
3) Oj chyba się znowu zagalopowałeś. Piloci byli wojskowymi i o ile dobrze wiem nie są szkoleni specjalnie do lotu z VIPami dla nich to lot jak każdy inny(moge się mylić swoje wnioski wyciągam na podstawi relacji iż samolot był wojskowy).Zresztą wytłumacz mi jak takie szkolenie miałoby wyglądać? Ci piloci owszem wozili nie raz ważne osobistości jednak jak na pokładzie jest ich dowódca ( w kokpicie gdzie nie powinno go być) oraz najwyższy zwierzchnik sił zbrojnych i oboje mówią że trzeba lądować to jak to nazwiesz jak nie presją? Co miał powiedzieć ten pilot? Zamknąć mordy ja jestem najważniejszy i lecimy do Witebska? Porównanie niewspółmierne do BORowców. Dlaczego? Bo oni właśnie kończą takie szkolenia, i wiedzą na czym ich praca polega(zdają sobie sprawę że w razie konieczności będą musieli narazić swoje życie). Ostatnie 2 pytania: jeżeli ulegnie to w najlepszym przypadku nic się nie stanie a w najgorszym dojdzie do takiego incydentu jak w Gruzji. Ile było takich przypadków? A kto Ci udzieli takiej inf? Przykład pielgrzymka papieża w czasie przejazdu nagle się zatrzymuje i podchodzi do ludzi, zmienia trasę przejazdu bo chce zobaczyć konkretne miejsce. Wystarczy? Z oczywistych względów o takich przypadkach się nie mówi.
4) Z Witebska jest 130km i chybaby musiał helikopterem lecieć aby wyrobić się w 2h. Lot był ustawiony na styk z rozpoczęciem uroczystości a jeżeli doszłoby opóźnienie 3 godzinne to prawdopodobnie nie czekano by aż przyjedzie tylko rozpoczęto bez niego. A drugie lotnisko jakie podałeś to właśnie to na którym rozbił się samolot więc widzę że nawet podstawowej wiedzy nie masz. Moge się domyślać że piszesz o jużnym lotnisku jednak tam nie mogli lądować bo jest najnormalniej za krótkie. Zresztą sam zobacz na mapie
http://maps.google.pl/maps?f=q&sourc...09863&t=h&z=14
Już nie przesadzaj z tymi mocami bo doskonale sobie zdajesz sprawę z tego że stwierdzenie iż lotnisko jest zamknięte wywołałoby skandal na pół Europy. Rosjanie wiedzieli o tym co potwierdza wczorajsza wypowiedź Millera.
Sam piszesz że piloci nie byli samobójcami ( i słusznie) żeby za chwilę sugerować że jednak byli a do tego byli beznadziejnymi pilotami VIP bo poddawali sie wpływowi tych VIP-ów. Trudno mi cię zrozumieć.
Nie mam pojęcia w którym miejscu napisałem że byli słabymi pilotami ( jeżeli przez to rozumiesz że ulegli presji to tak byli słabymi pilotami) a już o tych samobójcach to proszę ale nie wmawiaj mi czegoś czego nie powiedziałem.