Wyświetl pojedynczy post
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2011, 12:05
Dekiel napisał(a):Wyświetl post
EDIT

Dokładamy się też, przynajmniej niektórzy, płacąc za C+, a nie powiesz, że wpływy z tego tytułu to "słodkie pierdzenie". Poza tym nie nasza (to jest kibiców) wina, że Cupiał przez prawie dwie dekady w Wiśle nie stworzył profesjonalnego skautingu, systemu szkolenia czy działu marketingu. Zawsze bawi mnie, że polskie kluby narzekają na brak boisk treningowych, gdy spokojnie można by je wybudować za pieniądze wydane na np. wiecznie rezerwowego Czecha.

No i jeżeli właściciele polskich klubów chcą mieć pełne stadiony to niech sprowadzają piłkarzy, którzy zagwarantują dobry poziom i przyjemność ich oglądania. Bo jeżeli tego nie zrozumieją to nasze stadiony, z nielicznymi wyjątkami, będą świecić pustkami, podobnie jak legendarne wpływy z biletów. IMHO: przez lata słyszeliśmy, że polskich klubów nie stać na transfery, bo mają za niskie wpływy z biletów i przestarzałe stadiony. Stadiony powstały, kibice - przynajmniej tam gdzie mogą - chodzą, a w transferach nic się nie zmieniło.

Ale odbiegamy od tematu transferów, a właściwie ich braku w Wiśle...
Ok. Masz duzo racji nie przecze i trafiaja do mnie Twoje argumenty. Jednak w swietle ostatnich Naszych "dokonan" w pucharach plus wojaze poza R22 (czytaj Sosnowiec, Suche Stawy), uwazam ze akurat ostatnimi czasy pieniadze z biletow oraz C+ (chociaz tu i tak na podstawie umowy, kase Wisla dostaje obojetnie czy My kibice Wisly mamy C+ czy nie, ale wiem do czego zmierzasz) nie szly na transfery a na bierzaca dzialalnosc plus latanie dziury ktora przez osttanie 2-3 sezony powstala w skutek tych wydarzen ktore wyzej opisalem.

Co do kwesti szkolenia, zaplecza, marketingu i przyciagania ludzi na stadiony to w pelni sie z Toba zgadzam.
Odpowiedz cytując