Wyświetl pojedynczy post
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2011, 23:10
Podzielam zdanie niektórych użytkowników iż nazwiska podawane do prasy mogą być zasłona dymną. Poprzednie okienko to pokazuje bo żaden zawodnik, który przyszedł nie przewijał się wcześniej w mediach. Wg mnie należy czekać cierpliwie na efekty pracy naszego dyrektora w kwestii wzmocnień a po zamknięciu okna rozliczyć odpowiedzialnych za to ludzi.
Korci mnie aby się odnieść do spekulacji jakoby Cupiał zwijał interes. Moim zdaniem to wymysły dziennikarzy, którzy snuja teorie spiskowe aby mieć o czym pisać.
Jak ktoś przeanalizuje karierę Pana Cupiała i jego drogę o fortuny to musi odnieść wrażenie, że ten człowiek ma nosa do interesów, bardziej chodzi o przeczucie trafienia w rynek. Najpierw handel farbą sprowadzaną z zagranicy a potem z Telefoniką i produkcją kabli. Miał nosa, że ten rynek się rozwinie wybrał taką branżę i trafił w dziesiątkę. Z inwestowaniem w Wisłę jest tak samo. Piłka nożna w naszym kraju się rozwija, infrastruktura się polepsza, budują się stadiony jest więcej pieniędzy niż choćby 10 lat temu. Jeśli chodzi o poziom piłkarski to jest jaki jest i od Europy ciągle odstajemy. Wracając do sedna. Stadiony powodują, że więcej ludzi przychodzi na mecze więc przychody klubów z tego tytułu rosną. W 2012 będzie w Polsce Euro co pomoże w promocji naszego rynku piłkarskiego. Cala Europa będzie oglądać Mistrzostwa i zobaczą że u nas są ładne stadiony oraz kibice czyli coś tu jednak jest a nie jakaś pipidówa. To na pewno spowoduje wzrost zainteresowania naszą ligą a co za tym idzie coraz lepsi piłkarze będą chcieli u nas grać. Wg mnie Cupiał też na to liczy więc o jego wycofanie się z finansowania Wisły można włożyć między bajki.
Ostatnio edytowane przez Przemas : 12.01.2011 o godz. 23:13.
Odpowiedz cytując