Szpen napisał(a):

No widzisz, zle odbierasz moje slowa. ja nie napisalem ze opozycja jest zla. kazda opozycja jest dobra, bo dopinguje rzad do roboty.
TYLKO, ze PiS z natury jest partia socjalna wiec nie da zabrac przywilejow. Aby Ci to przypomniec i jednoznacznie wyjasnic zamieszczam wycinki wywaidu z Kaczynskim Jarkiem:
calosc pod linkiiem: http://praca.gazetaprawna.pl/artykul...oleczna.html,2
Kaczyński: zmiany w KRUS i emeryturach mogłyby zachwiać "równowagą społeczną"
PS. skoncze robote to z domu przesle jak to PiS za swoich rzadow zwiekszal socjal
|
Z odpowiedzią zwlekałem gdyż czekałem aż: "skonczysz robote to z domu przeslesz jak to PiS za swoich rzadow zwiekszal socjal". Ponieważ sie nie doczekałem to uznaję że mogę już odpowiedzieć:
1. W swojej wypowiedzi nie użyłeś słowa "zła". Tym niemniej zacytowany przeze mnie fragment Twojej wypowiedzi miał taki własnie sens. Jeśli nie jesteś przekonany to bedziemy chyba musieli pozostać przy swoich zdaniach.
2. Jeśli koronnym dowodem potwierdzającym Twoją tezę ma być wywiad udzielony przed wyborami prezydenckimi to wybacz ale pozostaję w najwyzszym stopniu nieprzekonanym (to eufemizm). Ponawiam swoją prośbę o to abyś zacytował fragmenty programu PiS z których miała by wynikać niechęć do zmian w systemie ubezpieczeń społecznych.
3. Czy jesteś gotowy zadeklarować że przyznasz że PO jest "partią socjalną" jeśli zacytuję ci wypowiedzi Tuska/Komorowskiego w których chwalą istniejący system i uznają że zmiany w KRUS mogą zachwiać równowagę społeczną?