Co do UW i meetingu Lisa.
Widzisz nikt ci nie każe ogladac Pospieszalskiego i Ziemkiewicza. Ktoś ci nakazuje włączać TVP 1 o 23.15 we wtorek? a mi niestety każą ogladać Lisa,Morozowskiego czy Żakowskiego, bo jak nie to do wyboru mam na wspólnej, taniec z gwiazdami albo milionerów. Oczywiście w tej sytuacji można powiedzieć to nie ogladaj nic...i pewnie słusznie. Tylko że w takim razie jestem dyskryminowany

chyba ze mnie zwolnia z podatku TV? Jak myślisz?

.
Dalej piszesz - nie ma programów bo nie maja oglądalności ....Puść Taniec z Gwiazdami czy klan o 23.15 w tygodniu to sie dowiesz po miesiącu jaka bedzie ogladalność. O czym wogóle mówimy.[/QUOTE]
Tylko widzisz Pospieszalskiego zdjęli prawdopodobnie ze względu na niską oglądalność(czeka to każdy program bez względu na to jaką linię polityczną prezentuje). Z założenia TVP ma być misyjna i niekomercyjna niestety to tylko slogany. Klan nie będzie puszczany w tych godzinach dopóki ma 5mln oglądalność. zresztą programy o których mówimy z oczywistych względów nie mogą być pokazywane po południu ponieważ target wtedy pracuje studiuje czy się uczy. dla nich czas antenowy to przede wszystkim czas miedzy 21-23. A co ja wtedy widzę? M jak miłość czy teraz lostów. Nie mówię o TVN i Polsacie bo to prywatne stacje i robią wszystko żeby zarobić.
Niestety nie zwolnią Cię z abonamentu ponieważ mamy demokrację i nie możeMY oglądać tego co chcielibyśmy tylko to co "barany" chcą. Przecież tak samo jest ze skłądką na emerytury: płacisz całe życie a po 30 latach dostajesz 600zeta. Sprawiedliwe? Jasne że nie ale państwo boi się o tych "baranów" którzy przepieprzą wszystko i zostaną goli na stare lata. Ja bym umiał z tego całego odkładania wyciągnąć dużo więcej ale cóż prawo jest inne. Prawda jest okropna: o jakości programu świadczą słupki oglądalności a nie jego merytoryczność.