Cytat:
|
Zawodnicy, którzy przyszli do nas latem, w większości byli młodymi piłkarzami. Nie mieli okazji grać w europejskich pucharach, nie walczyli o mistrzostwa swoich krajów. W Wiśle tymczasem jest duża presja, trzeba walczyć o tytuł. Teraz więc chcemy podpisać umowy z zawodnikami, którzy mają doświadczenie, którzy walczyli o mistrzostwa w innych krajach, którzy być może grali w Lidze Mistrzów, a może w Lidze Europejskiej. To poziom, na którym staramy się znaleźć piłkarzy. Chcemy, żeby wiedzieli oni, co to gra na wysokim poziomie, co to spore wymagania, żeby potrafili sobie z tym poradzić.
|
Te słowa Valckxa są na pewno budujące, według tego co powiedział w klubie możemy raczej spodziewać się zawodników klasy Dragana Paljicia niż Bunozy. Oczywiście Dragan nie walczył o LM ale miał do czynienia z presją i łyknął trochę profesjonalnej piłki.
Mam nadzieję, ze w klubie pójdą tą drogą, precyzyjniej mówiąc będziemy ciągać zawodników, którzy dajmy na to w lidze Holenderskiej mają już status podstarzałych, ale solidnych. Nie chodzi mi o zawodników z ławek rezerwowych lecz podstawkowych grajków.
Przykładowo myślę że taki Anouar Hadouir spokojnie by się tutaj sprawdził, może nawet uzyskałby status gwiazdy.
O takich piłkarzy ciągle marudził Maciek Skorża.
edit: Szkoda, że pan Bohdan Krzyżanowski przestał odwiedzać forum, On jak nikt inny potrafił dostrzegać pozytywne aspekty działania klubu.