Wyświetl pojedynczy post
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2011, 15:39
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Napisałeś że:" opozycja krzyczy, ze rzad nie robi zmian ktore sa mega potrzebne, a bedac u wladzy rowniez by sie za to nie wziela". Jak dla mnie jednoznacznie wynika z tego że Twoim zdaniem opozycja jest zła (kiepska, niemerytoryczna do wyboru do koloru).
Jeśli chodzi o Twoją opinie na temat poglądów opozycji w sprawie reformy ubezpieczeń to mogę tylko napisać że moim zdaniem jest ona oparta o sterotyp wytworzony przez media. Jeśli chciałbyś rzeczywiście udowodnić swoją tezę to byłbym wdzięczny gdybyś zacytował fragmenty programu z których wynikałoby że nie ma ona zamiaru reformować systemu ubezpieczeń. Bo na podstawie podanych przez Ciebie opinii można tylko stwierdzić jednoznacznie że to jest zwykłe wróżenie z fusów a nie żaden fakt. A poglądu że to opozycja właśnie rozdawała "socjale" górnikom czy pielegniarkom nie chcę nawet komentować bo to tak wierutna bzdura że szkoda na to czasu (przypomnij sobie choćby sławetne "białe miasteczko" i to kto wtedy nakręcał pielegniarki).
No widzisz, zle odbierasz moje slowa. ja nie napisalem ze opozycja jest zla. kazda opozycja jest dobra, bo dopinguje rzad do roboty.

TYLKO, ze PiS z natury jest partia socjalna wiec nie da zabrac przywilejow. Aby Ci to przypomniec i jednoznacznie wyjasnic zamieszczam wycinki wywaidu z Kaczynskim Jarkiem:

calosc pod linkiiem: http://praca.gazetaprawna.pl/artykul...oleczna.html,2

Kaczyński: zmiany w KRUS i emeryturach mogłyby zachwiać "równowagą społeczną"

Kaczyński spotkał się dziś z przedstawicielami organizacji należących do Kongresu Przedsiębiorczości. Kandydat PiS opowiedział się m.in. przeciwko ograniczeniom przywilejów emerytalnych w służbach mundurowych i górnictwie, znaczącym zmianom w KRUS oraz szybkiemu wprowadzeniu euro.

Kaczyński przyznał, że system emerytalny w służbach mundurowych jest drogi

Kandydat PiS, odnosząc się do tych pytań, powiedział, że "wspólnym interesem wszystkich, którzy dobrze życzą naszemu krajowi jest utrzymanie równowagi społecznej", a propozycje przedstawione przez Mordasewicza "mogłyby tę równowagę zachwiać".

Kaczyński przyznał, że system emerytalny w służbach mundurowych jest drogi, ale "dzięki temu te służby mogą funkcjonować przy - uczciwie mówiąc - niskich płacach".

"Gdybyśmy to zabrali, to obawiam się, że służby mundurowe w bardzo krótkim czasie zostałyby radykalnie zredukowane, a i tak nie są wielkie" - mówił kandydat PiS. "To kwestia: coś za coś" - ocenił Kaczyński i podkreślił, że likwidacja przywilejów emerytalnych w służbach mundurowych oznaczałaby, że należy podnieść płace.

Kandydat PiS argumentował, że póki górnictwo jest nam potrzebne, "musimy za to jakoś płacić"

Odnosząc się do sprawy emerytur górniczych, kandydat PiS zapytał Mordasewicza: "był pan kiedyś w kopalni?". Usłyszawszy zaprzeczenie, powiedział: "to ja bym bardzo radził tam pojechać, choćby na dwie godziny".

"Gdyby pan tam był, to może wtedy formułowanie pewnych wniosków przychodziłoby panu nieco trudniej" - mówił Kaczyński. Podkreślił, że praca w górnictwie "jest niesłychanie ciężka i bardzo ryzykowna".

Kandydat PiS argumentował, że póki górnictwo jest nam potrzebne, "musimy za to jakoś płacić". Według niego, jest to cena równowagi społecznej i gospodarczej.

PS. skoncze robote to z domu przesle jak to PiS za swoich rzadow zwiekszal socjal