Wyświetl pojedynczy post
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2011, 14:10
GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
Co do Kuby, on sie w BVB niczym nie wyroznia, on zwalnia tempa gry i ma slaby dribling. Nawet sam trener Jürgen Klopp powiedzial ze on musi swoja gre poprawic jezeli chce grac w pierwszej jedenastce (zobacz ile goli lub asyst maja Kagawa, Götze lub Großkreutz).

Po drugie, ja powiedzialem ze Grodzicki jest jak na obronce dobry technicznie, nie rozumiem dlaczego go porownywasz do pomocnikow, napastnikow. Kazmierczak slaby technicznie? Widziales jak gral w Boaviscie? Na pewno nie. W Polsce wziac myslono ze wysoki pilkarz jest wolny, malo ruchliwy i slaby z pilka, a mali gracze szybcy, itd..

Malkowski to drugi Jaroslaw Lato, dobre dosrodkowania, nic wiecej! Slaby fizycznie, nie zbyt szybki i bardzo slaba prawa noga. Na Polska lige moze wystarczy, ale na miedzynarodowej scenie juz nie.

Zgadzam sie ze warto interesowac sie pilkarzami z Azji, sa bardzo dobrze wyksztalceni technicznie, ruchliwi i maja dobre zrozumienie do gry (chociaz akurat poziom chinskiej ligi jest sredni, wiem bo bylem i widzialem na zywo).
Co do Kuby to wiekszosc trenerow jak i nazwijmy to ekspertow ma odmienne zdanie na ten temat ktory poruszasz. Klopp owszem mowil ze przekazal Kubie ze ma sie poprawic ale nie chodzilo o technike tylko o calosc Jego poczynan (wieksza koncentracja w grze, pojmowanie taktyki i stosownie sie do zlalecen).

Podalem pilkarzy ktorzy wedlug mnie psaowaliby bardzie do Wisly a nie na zasadzie porownania do Grodzickiego. Nie wiem czy miales mozliwosc ogladania go tylko w TV czy byles moze na slasku i widziales go na zywo ale prawda jest taka ze On na Nasza lige jest zupelnie przecietny i niczym sie nie wyroznia.

Co do Malkowskiego to musze stwierdzic ze tez masz ciekawa opinie bo tez juz kilku ekspertow podkreslalo ze jest jednym z szybszych zawodnikow i notuje przyzowita ilosc asyst (7 w tej rundzie!). Ze slaba prawa noga to ok ale On jest lewym pomocnikiem i ma miec mocniejsza lewa noge.

No i na koniec Kazmierczak. Fakt jak gral w Portugali widzialem go tylko w TV ale za to mecze na jesieni obecnego sezonu w slasku mnie osobiscie do niego nie przekonuja i uwazam ze jest to typowy drwal srodka pola z duzym wzrostem i nic ponadto. Ale oczywiscie cenie Twoja opinie

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując