Jonasz napisał(a):

|
Kot - należy Ci się wielkie uznanie za to, co napisałeś. Podpisuje się pod każdym zdaniem zawartym w Twojej wypowiedzi. Sytuacja nie jest zła. Ciesze się, że wlaścicielem Wisły jest B.Cupiał . Cisze się też, że nie udziela się w mediach i nie podbija sobie medialności tak jak np. JW . Tak jak kiedys napisałem - Cupiał popełnił masę błędów w prowadzeniu klubu, ale zapłacił za te błędy swoimi pieniędzmi. Najważniejsze, że nie zniechęcił się i szuka tylko odpowidnich wykonawców. Wybrał Basałaja i z Basałaja pomocą wybrał Holendrów. Każdy znich ma coś do udowodnienia. Basałaj, że jest dobrym prezesem i że nie popełnił błedu podejmując współpracę z Cupiałm, Maaskant na pewno chce pokazać w Holandii, że stawiając na Wisłę dobrze wybrał , z kolei Valcx też chce przypomnieć się w Europie. Ja mam nadzieję, ze transfery nie będą może szałowe, ale, że przyjdą do nas ludzie skuteczni. Tak jak napisał Kot - ciężka praca, do tego cierpliwość i efekty przyjdą.
|
Podpisuję sie pod tym co napisałeś. Do dodania mam tyle:
Cupiał jest biznesmenem i wie, że musi teraz zainwestować gdyż jest nowy stadion i budżet musi wyglądać inaczej niż w poprzednich latach. Żeby kibice przychodzili tłumnie na mecze, żeby z C+ była podobna kasa co w ostatnich sezonach - drużyna musi reprezentować odpowiedni poziom. Tego nie da się zrobić bez dobrych zawodników, tym bardziej że konkurencja w kraju jest coraz większa. Temu celowi ma z pewnością służyć zatrudnienie Holendrów, którzy - podejrzewam - do tanich nie należą. Teraz dopiero będziemy mogli poznać jakość naszego dyrektora sportowego. Mam nadzieję, że po tym okienku transferowym nie będziemy mieli na co narzekać.