Wyświetl pojedynczy post
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.01.2011, 16:41
flamengista napisał(a):Wyświetl post
A czemu się dziwicie? Nie oczekiwałem, że zachowa się inaczej. Taki po prostu jest i tyle. Przypominam sobie, że zagrał jeden koncert za darmo dla Fundacji Mam Marzenie - i nawet stwierdził, że to pierwszy raz gdy gra koncert za darmo. Pewnie pierwszy i ostatni...

A co do WOŚP - ja wrzucę, chciałem tylko zwrócić uwagę że jest więcej charytatywnych NGOsów w Polsce, które też można wesprzeć. Więc ja bym wolał, żeby to nie był jednorazowy ewent raz do roku, tylko żeby Polacy bardziej angażowali się w budowę społeczeństwa obywatelskiego na co dzień. Bo WOŚP to też trochę takie alibi: "jak to, nic nie robię? Przecież wrzucę do puszki Owsiakowi!".

W moim bloku pełno ludzi, którzy nic nie robią, czekają aż zrobią to za nich inni i jeszcze narzekają. Co gorsza, to nie tylko starzy, wychowani w PRL ale i młodzi.

Owsiaka bardzo szanuję, jego inicjatywę doceniam ale uważam że powoli jego akcja się wyczerpuje. Po prostu absurdem jest to, że prywatny NGOs wyposażał publiczne szpitale w Polsce. To było dobre na początku polskiej transformacji. Teraz państwo polskie ma obowiązek zająć się tym samo, bo pieniądze są.
Ależ Flamengisto ja się nie dziwię. Akurat rzeczony "artycha" mnie nie dziwi gdyż nie staram się zrozumieć motywacji kogoś o zdegenerowanych poglądach (nie mam tu na myśli kibicowskich a raczej obyczajowo kulturowe) i mózgu wypranym nie tylko przez alkohol. Niby niemerytoryczny argument ale w jego przypadku nawet takich szukać mi się nie chce.
Ja rozumiem, że można mieć ideowe powody dla których jakieś akcje się wspiera a inne nie. Ale jeśli już się na to decyduje to robi to bezinteresownie. I nie chodzi mi jedynie o WOŚP. W przeciwnym razie jest to, w najlepszym wypadku, lans.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując