For_FuN_ napisał(a):

Niektore posty, to naprawde komedia. Nie ma to jak manipulowanie faktami i rzeczywistoscia, ktora wyglada tak, ze sprzedajemy swoich najlepszych zawodnikow(wyprzedajemy nawet cale formacje i to w w przeciagu pol roku, a tutaj wrecz oklaski dla Basalaja i Valcx), a w zamian sprowadzamy pilkarskich inwalidow(pilkarzy o klase gorszych od poprzednich, a chyba powinno byc odwrotnie? Skoro tamci sie kompromitowali w pucharach, to nalezy sprowadzach lepszych... ). Widac wyraznie, ze chodzi o przebudowe zespolu(tzn. zarobienie jak najwiekszej kasy, ktora poplynie w wiadomym kierunku) polegajaca na tym, ze mamy walczyc o top5 w polskiej lidze...marzenia o podboju Europy mozna sobie wsadzic... Obnizamy kontrakty(w tym momencie nie jestesmy juz w stanie rywalizowac pod wzgledem finansowym z kilkoma klubami z Polski, a to chyba nie mialo tak wygladac), wyprzedajemy najlepszych -> sprowadzamy gorszych(tanszych). Pewnie budzet na nastepny sezon ma byc w okolicach 30 mln zl. To okienko pokaze jakie sa plany dlugofalowe i jakie sa intencje wlasciciela. Nie zgadzam sie natomiast zasadniczo na przyklaskiwanie temu, co dzieje sie w klubie, bo sytuacja kadrowa jest tragiczna(o braku napastnika, klasowego stopera czy bramkarza nie wspominam, gdzie np. boczni obroncy?). Wypowiedzi naszego dyrektora sportowego pozostawiam bez komentarza, bo typowo holenderskie opowiadanie bajek.
|
proszę Cię o jedno.napisz mi mi jakie ma Wisła wplywy i jakie wydatki.jak już wyliczysz ile jestesmy na minusie wtedy odpowiedz skąd wziąć na ich uzupelnienie.gwarantuje Ci,że różnica jest ogromna,a pokryc możemy ją wyłacznie poprzez handel,tzn kupic jak najtaniej,chwilę potrzymac i jak najdrożej sprzedać.niestety nie mamy innej drogi.chyba,ze liczysz na to,że bedziemy mieć bilety po 100€ i pełny stadion.ja na to nie liczę.
po drugie-obnizamy kontrakty?to chyba coś nowego.pamiętasz jak Żuraw dostawał podwyżkę na 200 tyś €,albo Cantoro?jaka to była sensacja?teraz taki kontrakt to norma,a wyzsze tez sa.teraz różnica jest taka,że oprócz nas inni też tyle płacą.kiedyś byliśmy sami,a dzisiaj takich klubow jest pewnie z pięc.
na ten rok budżet Wisły wynosi 48 mln zł.i co wazne z roku na rok jest większy.tak wiec pisanie,że na przyszły będzie wynosił "pewnie 30 mln zł" jest po prostu demagogią.chyba,że masz dane co do przyszłorocznego budżetu.jezeli tak to z góry przepraszam.