Szpen napisał(a):

Ja nie napisalem ze opozycja jest zla. Napisalem ze krytykuj rzad za brak reform emerytalnych, a sama wg. swoich pogladow nie jest tym zainteresowana. Z socjalnego punktu widzenia. Bo ze pewnie cielaby wydatki gdzie indziej to ok, ale przywilejow nie zabierze.To nie jest wrozenie z fusow tylko fakt. Partia ktorej poglady opieraja sie na socjalu, nie zabierze przywilejow. Sama zreszta te socjale rozdawala jak gornicy, pielegniarki itd.
Odpisalem ogolnie, nie wglebialem sie w Twoje punkty. Ja rzad PO-PSL chwale za program drog, pomostowki i fundusze unijne. Wiadomo ze mozna by lepiej wykorzystywac srodki, wiecej budowac drog, ale i tak jest o wiele lepiej niz bylo i ciagle sie poprawia. Moze jeszcze doloze ustawy o przedsiebiorczosci. Reszta to dno i metr mulu. Ale alternatywy nie ma ;P Patrze obiektywnie i na trzezwo, a rozlicze na wyborach.
|
orzeu napisał(a):

|
Jesli tak to jeszcze punkt 9 - jakosc autostrad. Wolalbym zeby zamiast 1000km czteropasmowek powstalo 300km szesciopasmowek. Kazdy kto jezdzi w trasy i widzi wyscigi tirow wie o czym mowie.
|
odpowiem tylko do tego punktu.
Ja wole wiecej lichych 2 i 4 pasmowek niz 1-pasmowek z poboczem. Zawsze to bezpieczniej.
PS. Polska jest biedna i bedzie biedna przez najblizszych 20 lat albo i wiecej. Nas po prostu nie stac na socjal.