orzeu napisał(a):

Szpen prawie dobrze, tyle ze nie swiadczenia emerytalne a ogolnie socjalne i nie poprawic a calkowicie zmienic/usunac.
To o czym napisales jedynie przedluzy agonie ZUS.
I kompletnie nie rozumiem Twojego pytania. Czemu kierujesz je w strone partii opozycyjnej, skoro sam wiesz ze ma poglady socjalne, gdy tymczasem obecna u wladzy partia rzekomo "liberalna" od trzech lat nie zrobila niczego w celu naprawy tego systemu? Moze ich spytaj raczej.
|
Moja wypowiedz nie byla w celu usprawiedliwienia rzadu. Mialem zamiar pokazac ze opozycja krzyczy, ze rzad nie robi zmian ktore sa mega potrzebne, a bedac u wladzy rowniez by sie za to nie wziela. Bo maja takie poglady polityczne, socjalne.
Pewnie szukaliby gdzie indziej oszczednosci - gdzie to nie wiem, moze na infrastrukturze? Wielu ekspertow mowi glosno ze te zmiany sa potrzebne i ja sie z tym zgadzam. Tylko latwo sie o tym mowi, a ciezko to zrobic, aby spoleczenstwo nie wyszlo na ulice. Juz widze palone opony gdy zabierze sie gornikom przywileje, widze strajki policji i innych mundurowek za zabranie przywilejow. Aby to zrobic nie wystaczy ustawa, trzeba wielu konsultacji spolecznych itd.
orzeu napisał(a):

|
8. O budownictwie w zimie. Co to za argument? Od wczoraj o tym wiadomo ze teraz sie stosuje jako wymowke? To sa normalne zalozenia przy planowaniu, jesli ktos to spieprzyl to znaczy ze nie powinien sie zajmowac budowaniem pod zadnym pozorem. Zreszta, ja przy minus dwadziescia pracowalem na swoich budowach i jakos sie dalo i da nadal.
|
Klimat to jest bardzo wazny argument, bo wiekszosc tych projektow ktore sa teraz budowane, robiona jest na szybko, abu zdarzyc przed Euro. terminarz jest napiety. NIe jest to wytlumaczenie, ale pewien sposob pokazania ze nie wszystko jestesmy sami wykonac bez przeszkod.
Polska jest najwiekszym placem budowy drog w europie, mamy najwieksze zapoznienie w stosunku do UE. Nie da sie naprawic 50 lat, w 3 czy 10 lat.
Ja naprawde wiem ze nie da sie zrobic wszystkiego, nie da sie zrobic wylotowek z Wawy, S7 od Radomia do Krk itd. Za to uda sie zrobic A2 w Wwa, Gdansk-Strykow, A4 itd. Powoli ale sie dzieje i to duza zasluga rzadu od 3 lat prowadzango przez donalda. To jest drugi ich sukces, zaraz po pomostowkach. Wiecej nie widze