Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.01.2011, 11:24
emj10 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Moim zdaniem straty Amiki, Jagi i Wisły są identyczne. Odeszli 3 zawodnicy, robiący w tych klubach różnicę w grze ofensywnej. I statystyki wszystkiego nie pokazują.

Paweł Brożek - to 50% naszej dotychczasowej i dość marnej siły ofensywnej. Zawodnik, który potrafił się urwać obrońcy, przepchnąć, przetrzymać piłkę w ataku, zaabsorbować obrońców i odegrać koledze będącemu na pozycji. Gra Wisły była ustawiona pod niego - naprawdę czarno widzę naszą grę na wiosnę bez Brożka.

Grosicki - identyczna sytuacja. Facet, który robił kolosalną różnicę. Franek miał z kim grać - Grzelak nie jest tragicznym napastnikiem jak na naszą ligę, ale nie ma prędkości Kamila.

No i Peszko. Nie chciało mu się na ogół grać (syndrom Kałużnego), ale jak zachciało (mecz z nami), to pokazywał co jest wart. Amika jest w o tyle dobrej sytuacji, że ma jeszcze paru kreatywnych graczy w formacjach ofensywnych. Ale strata spora.

Gdyby Skorża był lepszym trenerem, powiedziałbym że Legia jest murowanym kandydatem do MP. Ale i tak obiektywnie stwierdzając szanse ma największe. Drużyna się dopiero zgrywała, teraz powinno "zaskoczyć". Nikt nie odszedł, a pewnie będą jeszcze wzmocnienia.

Co do Kokoszki - porównywanie z Dolhą nie ma sensu. Strata Dolhy była strasznie bolesna - podkupiono nam naprawdę świetnego bramkarza, zawodnika lubianego przez kibiców.

Natomiast Adaś wraca do ojczyzny z podkulonym ogonem, z odciskami na zadku od siedzenia na ławie. Gdy odchodził - w żałosnym stylu - nie był nawet podstawowym zawodnikiem, dopiero materiałem na niezłego obrońcę. Teraz ma 24 lata i wygląda na to, że bliżej mu do klasy Kowalskiego, niż Jodłowca czy nawet Dudki.

Moim zdaniem ten chłopak nie zasługuje, by nawet na jego cześć puścić na Reymonta bąka. Zwykły kopacz bez honoru i tyle. Do Dolhy miałem pretensje, Kokoszka jest mi obojętny.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując