pysio napisał(a):

nie możesz!
Sprawdź sobie ile Twój ukochany Caritas ma pracowników pracujących na pełnych etatach, co roku organizuje wyjazdy do Ziemi Świętej swoim działaczom.. myślisz, że z czyich pieniędzy? Tak, twoich i tobie fanatykom religijnym podobnych. Wracając jeszcze do WOŚP'a, docenisz tą inicjatywę jak Twoje dziecko trafi do szpitala i się okażę, że każdy sprzęt pod który będzie Twój syn/córka podpięty jest z nakleją WOŚP!
WOŚP bee, a Caritas cool - standardowe myślenie katotaliba, który poza TV Trwam i Radio Maryja świata nie widzi ehh, a Woodstock zna tylko z opowiadań Radiosłuchaczy.
Nie byłeś na Woodstocku to zamilcz na jego temat - bo również ja mógłbym powiedzieć, że na pielgrzymki na Jasną Górą jeżdżą tylko debile.. na youtubie jest masa filmów, głównie reportaże TVN'u, które dobitnie pokazują kulturę ów pielgrzymów.. Widzisz podobieństwo?
|
Miałem już nie odpisywać i nie zniżać się do Twojego poziomu, ale..
Na Woodstock nie byłem, sporo czytałem. Pysio rozumiem, że RM i Trwam oglądasz, skoro masz tak rozległą wiedzę na temat tych mediów. Zresztą musisz sporo poświęcać czasu akurat tej rozgłośni. Posiadasz dużą wiedzę nt portretu psychologicznego standardowego słuchacza.

Dla wyjaśnienia. RM słucham 4h/miesiąc. TV Trwam nigdy nie oglądałem. Jestem katolikiem i dobrze mi z tym, bo tak zostałem wychowany. Ty jednak jesteś z tego pokolenia "anty", która dla zasady musi opluć wszystko co katolickie. Współczuję.
Osobiście mogę dokładać się do pielgrzymek, to moje pieniądze. W przeciwieństwie do Przystanku W.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański