|
Do michu-k: To jest temat o WOŚPie, więc daruj sobie takie teksty z Kaczyńskim bo nikt, nawet w innych tematach nie wspomina o Twojej 'mordzie'.
Do pysio: Fanatyku TVN i Wyborczej, temat polityczny jest gdzie indziej, tam spróbuj zmierzyć się merytorycznie z forumowiczami nt. polityki.
Do Drozda i ogólnie w temacie: Uważam, że jest więcej plusów niż minusów akcji Owsiaka. Zauważmy, że inicjatorem był sam Owsiak i co prawda dużo się zmieniło od jego pierwszej imprezy ale cel i założenia pozostały te same. Ja rozumiem, że czas antenowy i różne takie sprawy są dyskusyjne bo są to drogie sprawy itd. Ale WOŚP moim zdaniem zawsze będzie WOŚPem, nie ma sensu pisać, że to już nie taka akcja jak kiedyś, że było inaczej bo to tak jakby Nam ktoś powiedział, że klub Wisła to był kiedyś.., że teraz to jest co najwyżej TeleFonika Kraków... Wszystko się zmienia, pewne rzeczy które są nie do ruszenia się nie zmienią. Tak jak mówię liczy się nieustannie szlachetny cel i fakt, ale inicjatywa Owsiaka zrobiła dla tych biednych małych brzdąców. I powiem Wam, mam gdzieś czy on odpala działkę dla siebie z tego wszystkiego, ile musi odliczyć na te wszyskie opłaty, wg. mnie najważniejszy jest fakt, że on (jego inicjatywa, pomysł) realnie pomagają chorym dzieciom, bo wszystkie akcje sms'owe też są dobre bo nawet cały rok wysyłać można, ale tak samo jakieś opłaty mają. A i taka Wielka Orkiestra pokazuję Polskę z dobrej strony za granicami Naszego kraju bo ludzie na świecie naprawdę to doceniają a są przede wszystkim chyba zdumieni, że w Polce jest taki dzień w roku kiedy cała Polska się jednoczy i wrzuca do puszek na sprzęt dla potrzebujących dzieci. Także to na pewno ma minusy ale ja bym już nawet dla samych efektów imprezy przymknął na nie oko.
|