Wyświetl pojedynczy post
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2011, 21:57
twardybidon napisał(a):Wyświetl post
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...-dni,id,t.html

Jak widać krakowski klub próbuje znaleźć piłkarzy przede wszystkim na te pozycje, które zostały osłabione. Jedynie strata Piotra Brożka na lewej obronie, zdaniem Valckxa, nie wymaga w tym momencie uzupełnienia.

- Jesienią na tej pozycji dobrze radził sobie Dragan Paljić - mówi dyrektor sportowy. - Gdyby on nie mógł wystąpić, mamy Serge'a Branco, który ma doświadczenie z gry na tej pozycji.

Czyli kolejna pozycja "nie wymaga uzupełnienia" Lada dzień pewnie okaże się, że Jovanić jest w życiowej formie (a przecież jest jeszcze "zawsze groźny" Kurto), więc bramkarza też w zasadzie nie potrzeba.
Zawodnicy muszą udowodnić swoją wartość w czasach, gdy nasz skład jest bardzo wąski. Myślę, że brak transferów pozwoli wszystkim pokazać pełnię swoich umiejętności i zdobędziemy upragnione mistrzostwo.

Jest jeszcze daleko do takiego sofizmatu, ja mam nadzieję, że do takiej paplaniny nie dojdzie i rzeczywiście skład zostanie wzmocniony. Do pierwszego treningu zostało 10 dni. Nie ma znaczenia, czy zawodnicy przyjdą za godzinę, czy dzień przed pierwszym spotkaniem z Maaskantem. Dlatego dopóki nie zabrzmi pierwszy gwizdek na zajęciach tak naprawdę wiadomo o co można potłuc dyskusje o polityce transferowej.
Wszyscy się niepokoimy, bo nasz skład jest wąski jak kobiece preferencje Mesa, ale tak naprawdę do 17 stycznia nie możemy rozliczać Valcxa, bo dla mnie dyro sportowy jest od załatwiania transferów, a nie od gadania. Cytując klasyka: "nie ma tematu Wilka w Krakowie".
Ostatnio edytowane przez murray : 07.01.2011 o godz. 22:58.
Odpowiedz cytując