Wy¶wietl pojedynczy post
mi¶qu
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2011, 00:41
Antystenes napisał(a):Wy¶wietl post
Ciekawy ranking frekwencji..
http://stadiony.net/aktualnosci/2010...anking_10_cz_1

Myślę, ze po oddaniu wszystkich obiektów mogli byśmy uplasować się na 11-12 pozycji. Pod warunkiem oczywiście, ze Średnia u nas, na Legii i na amice była by ok. 22.000/mecz.
Średnia na Lechii, Śląsku, Jadze ok.13000,
Średnia na Koronie, Zagłębiu, Ruchu, Arce, Cracovii, Widzewie, Górniku ok.10.000,
Średnia na Polonii, Bełchatowie, PB ok. 4000.

Z pierwszej ligi mógł by wejść ŁKS i Pogoń..

Dobrze wypadniemy na Euro, trochę szczęście ala wronki w pucharach i przyszłość powinna być ciekawa.
Zanim my wybudujemy wszystko to Ruscy też pójdą do przodu, za to od Belgii w dół wszystko do przejścia na stałe. W końcu jesteśmy 9 krajem Europy pod względem ludności. Lechii, Śląska i Jagii chyba troszkę nie doceniasz. Wynik Belgii to ok. 23 miejsce na świecie, ale wiadomo różnice są niewielkie i raz frekwencja w ligach spada, raz rośnie, a nasza jest jedną z najbardziej rozwojowych, więc spokojnie miejsce w 20 będzie.

...:::Tomo:::... napisał(a):Wy¶wietl post
Co do tego rankingu. Tak się w niego wczytuję i tym liczbom nie mogę uwierzyć w jak głębokiej czarnej dupie jesteśmy z infrastrukturą. Teraz przed Euro boom na stadiony - super sprawa, ale dotychczas średnia frekwencja była niższa nawet od przeciętnej w niższych szczeblach ligowych na zachodzie. Anglii to już nawet nie porównuje bo to inna bajka całkowicie. Cóż nowe stadiony to "zmiany zmiany zmiany" - cytując klasyka, trzeba mieć nadzieję że ten boom przed i po Euro na piłkę nie skończy się wraz z odpadnięciem orłów smudy w fazie grupowej.

PS

Ale że Ukraina nawet wyżej od nas ?! niby zbudowane mają stadiony na Euro, ale będąc tam na 3 stadionach nie zgłoszonych jako gospodarze, porównać je można tylko do starego ....idołka przy kałuży 2 bądź "obiektu" Polonii Bytom.
Przecież to jest raning z poprzedniego sezonu, teraz mamy 8,5 tys. Na Ukrainie sam Shakhtar ma ponad 33 tys. widzów na mecz. Jak Ukrainą się dziwisz to co powiesz, że Indonezja, Algeria, Iran, nawet Wietnam był wyżej od nich.
Ostatnio edytowane przez mi¶qu : 07.01.2011 o godz. 00:43.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytuj±c