Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.01.2011, 21:37
As napisał(a):Wyświetl post
Jezeli to byl spisek Rosjan i PO przeciwko Prezydentowi Kaczynskiemu i PiS to nalezy sobie zadac conajmniej dwa pytania
1.) Dlaczego zorganizowali ten zamach u siebie?Musieli wiedziec odpowiedzialnosc lub jej czesc spanie na nich.
2.) Dlaczego zorganizowali zamach w rocznice mordu Katynskiego, ktory ukrywali 70 lat? Trudno o bardziej niestosowna date. O ile poza Polska przed katastrofa o Katyniu wiedzieli jedynie historycy to po zamachu pisano o polskich oficerach w kazdej gazecie na swiecie.

Jeszcze jedno - Po co zabili 96 osob w tak spektakularny sposob skoro chodzilo im de facto o Kaczysnkiego?

Jak dla mnie to nie ma zadnego spisku. Ruscy utajniaja fakty albo klamia poniewaz nie chca brac odpowiedzialnosci za ta tragedie.

Wg.moje teori PO mial zamiar razem z Rosjanami skompromitowac Prezydenta tyle że Rosjanie mieli inny plan.Tuskowi wymkneło sie wszystko spod kontroli
Nieważne.
Odpowiedzi na twoje pytanie są oczywiste
ad.1. A gdzie indziej mogliby go zrobić? W Polsce? NIe mieliby wpływu na śledztwo? Na zachodzie- podobnie. Poza swoim terytorium zostałoby otrucie - co jest zbyt oczywiste. Już próbowali z Juszczenką ( może go nie próbowali otruć? przecież to takie niemożliwe.prawda?). Inne metody wymagają sprzętu i ludzi na dużą skalę
ad.2. A kiedy indziej Prezydent Polski mógl być w Rosji/? Przy jakiej okazji? Ew. na defiladzie zwycięstwa a tam raz lądowalby w Moskwie przy pelnym osprzęcie lotniska a dwa na oczach całego świata który tam byl
ad.3 Im nie chodziło pewnie o wszystkie 96 osób choć generałowie i szyfry natowskie były miłym dla nich dodatkiem. Po prostu reszta zostala poświęcona - jak marynarze z Kurska, ludzie z Dubrowki czy mieszkańcy wysadzanych przez FSB bloków

Pytasz po co , dlaczego ,jak dla mnie nie ma spisku... Wystarczy żebyś odpowiedział na pytanie które postawiłem kilka stron temu - tam są opisy i linki do stron z analizami wystarczy żebyś odpowiedział
Odpowiedz cytując