A propos Pawłowskiego pozytywna opinia o tym graczu w mediach przypomina mi trochę sprawe Jankowskiego. Kojarzycie jakie Pawłowski ma statystyki ?
2007/08 Zagłębie Lubin 26 3
2008/09 Zagłębie Lubin
2009/10 Zagłębie Lubin 8 0
2010/11 (j) Zagłębie Lubin 7 1
źródło 90minut.pl
I teraz nie wiem czy pan Prezes Zagłębia żartuje sobie z tymi 5 mlnmi ? Przecież lepszymi statystykami pochwalić się może nawet Grzesio Bonin.Oczywiście Pawłowski był/jest wyróżniająca się postacią w Zagłębiu , ale cenowo prezentuje on poziom ok. 300-400 tys euro.
Warto się również zastanowić nad jego przydatnością w wiśle. Moim zdaniem kolejny skrzydłowy(prawy) jest nie potrzebny , na te pozycje są już Małecki,Rios,Łobodziński, Rado a z konieczności Kirm. Wiem że Rios to nie prawdziwy skrzydłowy ale bardziej cofniety napastnik, jednak posiada dobrze trzyma się piłki co przydatne jest w sytuacji , gdy skrzydłowi mają za zadanie ścinać grę do środka i co ma miejsce w meczach Maaskantowej Wisły.
O przydatności innych nie chce mi się pisać , chciałem tylko pokazać żę akurat tę pozycję obsadzoną mamy wyjątkowo dobrze.
ps. Choć z drugiej strony uważam ,gdyby udało im się oddać Wojtka + dopłate za Pawłowskiego to kto wie ...