Wyświetl pojedynczy post
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.01.2011, 22:00
WioReXXX, wiem jakie są polskie realia i że daleko nam do chociażby tego Ajaxu. Kupowanie dobrych i coraz lepszych piłkarzy z późniejszą ich odsprzedażą do mocniejszych europejskich klubów nie powinno być docelowym modelem w naszym klubie. Raczej przejściowym stanem, który pozwoli nam się wzbogacić i zbudować markę w europie. A Ajax w moim odczuciu cały czas tak funkcjonuje, dlatego nie chcę u nas modelu Ajaxu. Przynajmniej docelowo. Ale w końcu jakoś musimy zacząć :]

Co do wysokich kontraktów dla wybijających się piłkarzy.... jeżeli ma to być kwota powyżej 400k dla piłkarza, który gwarantuje swoją grą naprawdę europejski poziom czy chociażby marketingowe 'el dorado' to nie mam nic przeciwko. Ale jeżeli te 400k dajemy kolesiowi bez umiejętności wykraczających ponad naszych grajków czy bez medialnego nazwiska, to mija się z celem. Łobodzinski jest tego najlepszym przykładem. To się nazywa prawdziwy komin - jak płacisz kolesiowi za nic. Wtedy reszta ma prawo się buntować i walczyć o więcej dla siebie. Jeżeli ta duża kasa jest dla naprawdę klasowego zawodnika, reszta drużyny powinna to zrozumieć i zacząć ciężej pracować na swoje wyższe kontrakty poprzez podnoszenie swoich umiejętności. Jak mają głowę na karku to nie będą płakać że mają mniej, jak są frajerami to będzie zgrzyt. Alles.
Odpowiedz cytując