Feniks1983 napisał(a):

|
Przepraszam Cie Marszalku bardzo ale Ja nie moge znalesc tej informacji ze Nas nie stac bylo na jakiegos zawodnika. Doszukalem sie w tekscie tylko tego ze z Naszego krajowego rynku inne kluby nie chca Nam sprzedawac swoich zawodnikow (bezposrednia konkurencja, czyli rozumiemmLech,Legia itd.irp.). Nie znalazlem tez nic o ograniczonych srodkach (choc pewnie duze One nie sa).
|
Ja mówię o wywiadzie z oficjalnej strony. Poniższy fragment.
(..) Poza tym musimy też myśleć o pieniądzach, bo na niektórych zawodników nie jesteśmy sobie w stanie pozwolić(..)
Po takiej kasie jaką otrzymaliśmy z transferów, nie jesteśmy w stanie pozwolić sobie na pewnych piłkarzy. Kogo nie kupimy?Lamparda,Torresa czy Rooneya? Nasza półka to nie jest,podobnie piłkarze typu Hulk czy Irek Jeleń nawet nie spojrzą w naszą stronę. I nikt na to się nie obraża oraz nikt nie oczekuje takich transferów.
Zawsze kupowaliśmy gości do 700 tysięcy euro, nigdy więcej, więc skoro teraz pewnie też coś w tych rejonach ma być podpisane, to jak może nas być nie stać?Nie możemy sobie pozwolić?Minimum przyzwoitości,....a,po takiej wyprzedaży byłoby kupno solidnego grajka. Taki kosztuje,fakt. 1 mln 1,5 a pewnie bierze z 500 tysięcy do ręki. Na takich gości też nas nie stać? To na kogo nas stać?
jova. Piszczek rozwinął się dopiero pod okiem zachodnich szkoleniowców. Przyznasz.Oni coś w nim widzieli i swego czasu podpisali. A w Polsce piłkarze dobrzy są,ba wybitni nawet. Tylko nie odkryci,nie zauważeni. W lidzie ich nie ma. Składa się na to kilka rzeczy. Mnie jedynie się rozchodzi o to,że w lidze nie ma żadnego gościa, który by nas wzmocnić i wniósł coś do tej drużyny. Poza Mierzejewskim. Tu i teraz. Nie ma takich.