bonawentura napisał(a):

|
Westersyl weź sobie zimny prysznic. Albo wypij trochę zimnej wody. Bo nie masz już o czym pisać. Branco jeszcze może się przyda. Zobaczymy po przygotowaniach do tej rundy, bo a nuż to on teraz będzie podstawowym graczem. Ocenimy jego sprowadzenie po sezonie.
|
Czy ty nie zauważyłeś ze czasy świetności Branko już minęły bez powrotnie ? To jest prawy obrońca, jemu brakuje dynamiki, szybkości, kondycji, zobacz jak się porusza. Pamiętam go z jednego meczu u nas, włączał się do akcji ofensywnej po czym nie miał siły na powrót, dodam że brakuje mu jakiej kol wiek inteligencji boiskowej którą mógłby lekko przykryć swoje braki fizyczne, włączenia się do akcji przygarbionego Branko niosły za sobą jeszcze mniejsze zagrożenie niż Alvarezowe wrzutki. I według mnie to wszystko nie jest to kwestia złego przygotowania do sezonu czy czegoś w tym stylu. Faktem jest lepszy technicznie od Cikosza tylko co to zmienia ? Rozumime Maaskant lekko spanikował widząc wyczny Cikosza i z miejsca zażyczył sobie prawego obrońce... ściągniecie Branko było błędem trzeba to przyznać, wywalić go i zapomnieć.
Kiedy u nas zacznie się w końcu traktować brutalnie zawodników którzy się nie sprawdzili ? Popatrz na Lecha, nie sprawdziły im się bałkańskie zaciągi, Golik itp, nie sprawdził im się Tshibamba, Wichniarek to się ich pozbyli, zrobili miejsce dla kogoś innego zamiast Tshibabmy będzie wchodził młodziutki Możdżeń. Nie wiem czy u nas panuję aż tak duży strach przed Cupiałem czy co, cofnąć czasu się nie da... Branko nie odpali, tak samo jak Łobodziński nagle nie stanie się dynamicznym skrzydłowym. Potem jest płacz dlaczego żadnego młodego nie widać... odpowiedz jest prosta bo klub karmi brzuszki beznadziejnych zawodników trzymając ich na ławie.
Niech w klubie przyznają się do błędów, przecież błądzenie jest rzeczą ludzką jak mawiał senka, i niech odkupują te błędy lepszy transferami a nie modleniem się i czekaniem nie wiadomo na co bo jak ktoś nie potrafi grac w piłkę to już nie zagra w nią dobrze.