Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2011, 18:13
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
(...)
Kurcze, tyle wysiłku włożyłeś w to, żeby napisać ironiczny tekst. No dobrze, napiszę że ci się udało - żeby ci nie było przykro.

Cytat:
Cupiał zdecydować wyprzedać Wisłę- po prostu chce zarobić. Użytkownicy tacy jak westersyl i flamengista uważają, że Cupiałowi cholernie zależy by sprzedać każdego zawodnika Wisły, na którym jeszcze można zarobić. Ot, choćby tacy Brożkowie- przecież to ogromne pieniądze, aż 2 miliony euro.
Tu wszystko się zgadza.

Cytat:
Ciekawe na co Boguś je spożytkuje- nowy Maybach, może wybuduje nową taśmę produkcyjną w Telefonice. Albo po prostu chce sobie poprawić bilans na nowe rankingi najbogatszych Polaków - przecież te około 1,1 - 1,5 miliarda złotych, na jakie szacuje się majątek Cupiała to drobne i te 8 milionów złotych robi naprawdę dużą różnicę!
Nie wiem, co sobie myśli Cupiał - natomiast bawi mnie twój sposób myślenia. Najwidoczniej jak ktoś ma 1,5 mld złotych majątku, to 8 mln złotych nie robi mu różnicy? Widocznie nie znasz żadnego milionera.

Cytat:
W Wielkiej Wyprzedaży mają pomagać mu Basałaj i Holender Valckx. W końcu Cupiał słabo spisuje się w negocjacjach transferowych- jego firma, co prawda produkuje kable dla całego świata, między innymi w tej chwili dla Londynu na Igrzyska Olimpijskie w 2012.
Cupiał wielokrotnie udowadniał, że na futbolowym biznesie się nie zna - wystarczy wspomnieć jego współpracowników i życzliwych doradców typu Praski, Rogala czy Kapka.

Cytat:
Oczywiście niczego nieświadomy jest Robert Maaskant. Biedny Robek został oszukany- dali mu pensję około 300 tys euro, tylko po to by oszukać całą Wiślacką Brać i nie dać się złapać na tym, że zamierzają wyprzedać Wisłę.
Nie wiem, czy Maaskant jest świadomy co się dzieje. Myślę, że przyszedł do nas (przynajmniej sam tak mówił) - by walczyć o najwyższe cele, a nie bronić się przed spadkiem z klubem mającym problemy finansowe. Coś jednak jego nazwisko znaczy w Holandii, więc skoro zdecydował się przyjść do polskiej ligi to widocznie zaoferowano mu dobre warunki.
Chciałem tylko zwrócić uwagę, że był już jeden niezły trener, którego mamiono wzmocnieniami i który się ich nie doczekał - Dan Petrescu.

Cytat:
W ogóle Cupiał to niezwykle przebiegły człowiek. Zatrudnił Holendrów, a z boku sprzedaje po kolei kolejnych graczy Wisły.
Po prostu robi to, co już robił wcześniej. Od paru lat, tylko teraz braki kadrowe stają się coraz bardziej ewidentne.

Cytat:
Czeka nas czarna przyszłość. Wyprzedając Piotrka Brożka (7 meczów w tym sezonie z czego 4 z ławki), Pawła Brożka (13 meczów, z czego jeden z ławki- 6 goli, z czego dwa z karnych) i przede wszystkim puszczając taki talent bramkarski jak Mariusz Pawełek (puścić Pawełka to znaczy w tej chwili znakomitą paradę) "zniżyliśmy się do poziomu Śląska Wrocław"- (by flagmenista)
Nie dość, że nie umiesz poprawnie napisać mojego nicka to jeszcze bezczelnie kłamiesz

Nie żałuję odejścia Piotra Brożka, podobnie jak i Mariusza Pawełka (w tym jednak przypadku interesuje mnie, czy Maaskant miał coś do powiedzenia w kwestii jego przydatności dla zespołu).

Natomiast zgadzam się - bez skutecznego napastnika (a jedynym w kadrze był Paweł) zniżamy się do poziomu ligowego średniaka, jakim jest Śląsk Wrocław.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując