Wyświetl pojedynczy post
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2011, 17:11
Lemur napisał(a):Wyświetl post
Marna ironia. Zabawna, ale znacznie bardziej głupia.

Wszak nawet małe dziecko musi wiedzieć, że ostatnie powiedzmy 5 lat świadczy o doskonałym zarządzaniu klubem przez Cupiała, o inwestowaniu, a nie cieciach, zatrudnianiu fachowców z wizją, a nie marionetek, Kapek i vacatach na najwazniejszych stanowiskach, o kupowaniu, a nie sprzedawaniu wartościowych zawodników i co najważniejsze, o planie reaktywowania "Wielkiej Wisły".

Cupiał przez ostatnie lata kazdym ruchem udowadniał, że oto teraz czeka nas na 200% wspaniała przyszłość, cudowna "ofensywa transferowa", przemyślane wzmocnienia i skład gotów do sukcesów w Europie, wolny od sprowadzania takich słabych zawodników jak Kowakski, czy Jovanić!

Dlatego ja bym jednak wolał postawić pytanie, co Ty bierzesz, bo tak mocnego towaru dawno nie widziałem.
Czy ja gdziekolwiek napisałem o zarządzaniu Wisłą w ostatnich latach? Proszę przytocz.
Mimo wszystko zatrudniono w Wiśle, wydaje się, porządnego trenera z zagranicy. Zatrudniono zagranicznego dyrektora sportowego, któremu ktoś płaci, podobnie tyczy się to Basałaja. Ten zarząd nawiązał współpracę z kilkunastoma skautami. Ja nigdzie nie napisałem, że będzie lepiej, możliwe, że to nic nie da. Ale nawet ślepy zauważy, że coś choć minimalnie drgnęło w dobrym kierunku. I nie może przyćmić tego sprzedaż Brożków, którzy od jakiegoś czasu są na równi pochyłej (o czym zresztą wspominałem w innym wątku i nie będę się powtarzał), ani niepodpisanie kontraktu przez Pawełka.
Valkcx pracuje tu dopiero od pół roku. Nie znasz kwoty odstępnego za braci, nie znasz kulis negocjacji z Pawełkiem (bo każdy racjonalnie myślący człowiek chyba nie traktuje "niusów" gazet poważnie).
Do tego nie wiem dlaczego w ogóle Ci odpisuję- twoja wypowiedź jest zbyt ogólna i generalizująca. Atakujesz transfery Wisły, a to właśnie Wisła, mimo braku w ostatnich latach jakichkolwiek sukcesów w pucharach wuropejskich, sprzedaje graczy za najwyższe kwoty- choćby ostatnio Marcelo, Głowacki, Diaz, teraz Brożkowie, czy nawet Pawełek, wcześniej np Uche czy Błaszczykowski, Dolha też w Wiśle się wypromował i gdy odchodził jego wartość była wysoka. Ci piłkarze sami nie przyszli do klubu i mówili: weźcie mnie (no może oprócz Kuby, ale przecież Mielcarskiego też zatrudnił ten niedobry Cupiał!).

A tak poza tym to proponuję żebyś został skautem albo chociaż managerem. Skoro potrafisz już ocenić przydatność Jovanica dla zespołu- gratuluję. Oczywiście mówię- ja nie wiem czy Jovanic będzie gwiazdą, czy też zaraz będziemy go próbowali opchnąć jakimś frajerom. Najprawdopodobniej będę miał okazję się przekonać o tym wiosną.
Odpowiedz cytując