Wyświetl pojedynczy post
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2011, 19:59
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
W każdym razie nie piszę sobie tego ot tak, w ramach paniki (mnie wsio ryba wyniki, kto mnie zna wie np. z pewnych względów bardzo bym chciała zebysmy spadli) tylko na podstawie długoletnich obserwacji tego co dzieje się w klubie. I podkreśle - tego co się dzieje, a nie tego o czym się mówi.
A mogłabyś jakoś rozwinąć swoją myśl, bo bardzo mnie ona zainteresowała.

Mędrkuję ja sobie w swojej starołysej głowie i ni cholerę nie mogę doszukać się tu logiki. To, że z kobietą w pewnych kwestiach dogadać się nie mogę to już mnie dziwić przestało - taki seksistowski cham jestem - ale, że z kibicem (nawet jeśli jest płci przeciwnej) to jeszcze od wczoraj mnie dziwi i prawie sen z powiek spędza.

* Czy jednym spadkiem pozbędziesz się tak nie lubianych "dzieci sukcesu" ?
Nie sądzę. Jeśli chcesz 100% fanatyków to w II lidze być może tak będzie, później znów się pojawią. (Są jak bakteria na żywym, czystym ultrasowskim organizmie) . A chyba nie chcesz klubu trzymać w tej zamrażarce w nieskończoność. Zawsze będą narzekania i płacze, iż nie jest dość dobrze a nawet jest całkiem do d...
Odważnie założę, że mam nad Tobą tę przewagę, że doskonale pamiętam drugoligową tułaczkę i za cholerę nie chcę jej powrotu. Ba, wolę dzisiejsze narzekania niż tamte sukcesy. naprawdę. Poważnie. i całkiem serio. Tym się różnię od innych starych tetryków, że nie mitologizuję przeszłości i nie opowiadam jak to pięknie bywało gdyśmy zdobywali Myszków, Świdnik, Iławę, Brzesko czy nawet Częstochowę.

* Czy spadek ten spowoduje, że z klubu odejdą naciągacze i nieudolni działacze, pijawki i Kapki?
Nie odejdą dopóki czuć będą jakiekolwiek profity. Nie odejdą i nie pozwolą przybyć następcą. Zresztą uczciwi i oddani działacze są tutaj tak samo prawdopodobni jak i majętni sponsorzy (ale do tego jeszcze dojdziemy). A może ja zgorzkniały jestem?

* Czy spadek zniechęci Cupiała do bezsensownego wydawania pieniędzy zamiast wydawania ich z pożytkiem dla siebie i Wisły?
Tutaj, tak samo jak w powyższych jestem sceptykiem.
Pieniędzy wydawać się będzie jeszcze mniej i pewnie jeszcze gorzej tzn za mniejszą kasę przyjdzie większy szrot piłkarski. Wyzbywając się ambicji i jakiegokolwiek zainteresowania mediów stoczymy się do poziomu kupić sprzedać jak się uda awansować czyli tego co mamy dziś tylko w skali mikro. Suma summarum postępu nie widzę.

* Czy po spadku Bogusław Cupiał zwany przed dekadą Bogusiem odda nas w dobre ręce?
Być może odda, ale prędzej wyrzuci i nie w ręce tylko szpony, tego kto da więcej (lub da cokolwiek)i bo jak dotąd nikt wiarygodny się nie pojawiał - nawet gdy lepiej bywało. Chyba nie mówimy o Kicie czy bajkach o arabskich szejkach albo rosyjskich pieniądzach.

* Czy po degradacji miasto stwierdzi, że szkoda mu Wisły i czas może aby łaskawiej spojrzeć na utytułowany klub?
Tu chyba nic pisać nie muszę bo skład Rady Miasta i osoba prezydenta mówią wszystko.

Więc Żmijko po ..... ten spadek? Bo tak? Bo kontrowersyjnie? Bo strzelę focha?

Jak dotąd jedyny spadek, który coś zmienił na plus to Poznań ...ale chyba nie stawiasz go nam za przykład......
Specjalnych plusów nie widzę ani u Widzewa, ani Śląska, ani Lechi o Katowicach, Zabrzu, Mielcu czy Pogoni nie wspominając....
Ostatnio edytowane przez spartan : 03.01.2011 o godz. 20:02.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując