To podaj jakiś niepotrzebny odcinek drogi ekspresowej lub autostrady (o takich drogach rozmawiamy w tym wątku) nieopodal Krakowa, który uważasz za
niepotrzebny. O priorytetowych inwestycjach nie napisałem ani słowa. To chyba oczywista oczywistość, że są inwestycje bardziej potrzebne... W tej chwili wyraźnie widać, że Grabarczykowi zależy głównie na ukończeniu podstawowej sieci autostrad.
A tak w ogóle oczywiście wkładasz mi w usta słowa, których nie powiedziałem. Zresztą Drozd podobnie. Tylko, że on zaczął gadkę o obwodnicy Skawiny, a ty o odcinku drogi krajowej. Ale rozumiem, że trzeba znaleźć coś, by ponarzekać. W końcu cała A1 od Łodzi na północ jest w budowie. Zawsze jednak jest coś nie tak dla typowych Polaków. Tym razem padło na kolejność realizacji odcinków. Bo to rzeczywiście wielki skandal, że ten odcinek zostanie zrealizowany rok później...
I nie ma co dyskutować dalej na ten temat. Dla was podpisanie umowy na budowę jest minusem, bo "za późno", a dla mnie plusem bo "w końcu się wzięli za ten odcinek"
Drozd napisał(a):

"Autostrada A2 za krótka o 900 metrów [...]Problemem jest brakujące 900 metrów będące dawnym przejściem granicznym."
ale
" Według osoby znającej kulisy transakcji, drogowcy nie mogą dogadać się z odpowiedzialnymi za ten teren. GDDKiA uspokaja, że mimo to droga prowadząca przez przejście jest szeroka i w dobrym stanie, więc kierowcy bez problemu nią przejadą." 
|
Kolejny skandal. Budują 260 km A2, reszta jest gotowa od kilku lat, ale trzeba się przyjebać, bo 900 metrów nie ma położonego świeżutkiego asfaltu...
PS. dołączasz się do zakładu odnoście przerywania rozpoczętych budów? (1400 km) Z takim przekonaniem o tym pisałeś...