Wyświetl pojedynczy post
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2011, 12:34
O nie nie nie Drozd, Ty mnie nie wrabiaj w dyskusje polityczne.

Ja odniosłam się TYLKO I WYŁĄCZNIE do "mądrości" tego, co mówi pani Rokita. Nie wiem, może to przez gorączkę, trochę niedomagam, ale nie zauważyłam w jej wypowiedziach ŻADNYCH konkretów. Koleś zadaje jej pytanie o głodujące dzieci (pomijam pobudki), a ona się go pyta dlaczego nie jeździ po Polsce i nie karmi głodnych dzieci :O. Sory, ale jak dla mnie to ona pozytywnie na wizerunek partii nie wpływa, nad czym ubolewam. Na polityce się nie znam, ale i pokoleniem PO nie jestem - staram się myśleć - i o ile z odrobiną dobrej woli, mogę zrozumieć co autorka miała na myśli, o tyle polityk chyba jednak powinien wypowiadać się poważniej, bo nie chodzi o to by dotrzeć do świadomych, ale żeby ukierunkować tych, którzy nie mają pojęcia o polityce ŻADNEGO, bo większość głosująca to tacy właśnie ludzie. Jan Kowalski usłyszy jej pitolenie i myślisz, że na nią zagłosuje? Naprawdę tego nie rozumiesz?

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Widzisz głodujące dzieci to są w Afryce, tam kromka chleba starcza na tydzień. U nas jeżeli rodzina nie ma na jedzenie dla dziecka powinna to zgłosić i kromka chleba się znajdzie. Czy może za rządów PO się nie znajdzie? Czego nie rozumiesz? Znasz jakieś głodujące dzieci? Bo ja pamiętam ze Tusk obiecywał trzy lata temu ze "nie zaśnie" dopóki w Polsce będą głodujące dzieci. A na zaspanego nie wygląda.
Nie rozumiem. Uważasz, że jak Tusk coś obiecuje to ja mam w to wierzyć? Jakoś dziwnie tę swoją teorię podparłeś. U mojego syna w szkole są dzieci, których jedynym posiłkiem w ciągu dnia jest zupa na stołówce. To dużo? To nie głód? Ok, ja głodu stopniować nie będę.

Mówienie w kraju Unii o głodujących dzieciach i pretensje w tej sprawie do opozycji, która od trzech lat nie ma wpływu na nic to zwyczajna obłuda. Jeżeli tego nie rozumiesz to nie ma o czym rozmawiać.
Nie kwestionuję, że pytanie było głupie. Tyle, że odpowiedź jeszcze głupsza. Wymagasz od innych dobrych pytań? Nie, wymagaj od siebie, by Cię tymi pytaniami nie ośmieszyli, więcej - Ty ośmiesz ich. Niestety panu z SLD udało się to, do czego zapewne dążył.

"Szef klubu PO Tomasz Tomczykiewicz zapowiedział na antenie radiowej Jedynki, że wcześniejsze wybory mógłby spowodować tylko "kataklizm". A do tego, jak ma nadzieję polityk Platformy, nie dojdzie."

No, po co w ogóle wybory? Przecież wiadomo ze PO to najlepsza partia, tak mówią sondaże, wybory to tylko niepotrzebne wydawanie publicznych pieniędzy, które można by przeznaczyć na głodujące dzieci ...
Tego już nie rozumiem w ogóle. To do mnie, czy taka Twoja dygresja poza tematem już? Opanuj się - nie każdy, kto krytykuje osobę z PiS jest zaraz za PO, nie bądź jak ta nawiedzona gawiedź.

I taka propozycja: Może obejrzyj odcinek z Kurskim, tego samego programu i napisz czy nie widzisz różnicy.
Ostatnio edytowane przez Tiramisu : 03.01.2011 o godz. 13:00.
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"