Wyświetl pojedynczy post
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2011, 01:59
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Ligę Mistrzów mieli akurat w pakiecie z mistrzostwem, więc trudno to specjalnie zaliczyć do osiągnięć drużyny z Cluj. A tam szału nie było, wygrana na inaugurację z Basel i remis w meczu o pietruszkę na zakończenie z Romą u siebie. Aktualnie CFR jest w środku tabeli ligi rumuńskiej. Zresztą to jeden z ostatnich takich sympatycznych sezonów z takim przywilejem dla Rumunów w najbliższym czasie, bo w następnym rankingu nawet nasza liga będzie od nich o krok, a za dwa sezony o włos.
Wiem o tym ale jak to się ma wszystko do straszenia Pogonią Szczecin? Cudzoziemski zaciąg w CFR zdołał wygrać dwukrotnie mistrzostwo Rumunii, trzykrotnie puchar kraju i uczestniczyć przez trzy lata z rzędu w fazie grupowej europejskich pucharów (2 razy LM, raz LE). A poziom ligi rumuńskiej jednak jest wyraźnie wyższy od naszej i trudno tam nawet o miejsce w czołówce (klubów na poziomie Wisły, Lecha czy Legii lub wyższym jest tam przynajmniej 7).

Co by nie mówić o naszych nabytkach nie są to dziady i no-name'y z copacabany więc czas przestać straszyć Pogonią bo to jest po prostu żenujące. Wiem, że niektórzy chcieliby więcej Polaków w składzie ale rzeczywistości nie zaczarujemy. Ja przede wszystkim chcę żeby grali u nas dobrzy piłkarze z profesjonalnym podejściem do zawodu i szacunkiem do barw klubowych i kibiców. A narodowość tego nie determinuje.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując