fialo napisał(a):

|
Twój post jak najbardziej zrozumiałem (przynajmniej tak mi się wydaje). Bije z niego jedno przesłanie - albo zrobią dobre zakupy (czytaj nie będą juz sprowadzać szortu - tak swoją drogą to chyba najpopularniejsze słowo na tym forum ostatnio) i poprawią działania marketingowe (stoiska gastronomiczne, sklepy z pamiątkami), albo Twoja noga na R22 nie postanie, bo nie zamierzasz finansować rozrywki Cupiała. Coś źle zrozumiałem?
|
No właśnie źle. Po pierwsze: niech Cupiał nie narzeka, że kibice mu się nie dokładają do finansowanie klubu, skoro o nich nie dba. Po drugie: jeśli Cupiał osłabia Wisłę i oferuje produkt gorszej jakości, to niech dostosuje do gorszej jakości cenę biletów, która obecnie jest nieadekwatna. Po trzecie: jest spora grupa kibiców, którzy chętnie zostawią w Wiśle sporo pieniędzy, tylko należy ich traktować jak lojalnych klientów, a nie frajerów których chce się wydoić z kasy.
Cytat:
|
Zdaje mi się, że pokutuje u Ciebie myślenie kategoriami - stoi, drze mordę cały mecz, pewnie jest debilem bez szkoły.
|
6-7 lat temu też stałem na Xtce i darłem mordę przez cały mecz, a za debila bez szkoły się nie uważałem. Zadziwiające - gdzie u mnie wyczytałeś takie poglądy
Cytat:
|
Nie podoba mi się to, że Ty i niestety dużo innych osób traktujecie klub tak jak instytucje, która musi tylko i wyłącznie wygrywać (...)
|
Nie, to jest tylko sport a ja jestem realistą. Jesteśmy w Krakowie, w Polsce - nie w Madrycie. Klub nie ma być instytucją, która ma wyłącznie wygrywać. Ale w obecnych realiach nie może być to też kompletna amatorka!
Cytat:
|
(...) być najlepiej zorganizowaną
|
Nie, ale między "najlepiej zorganizowaną" a "totalną prowizorką" jest jednak wiele stadiów pośrednich. Tymczasem od przyjścia Cupiała, mimo wpompowanych w klub ogromnych pieniędzy nie ma nawet zalążków profesjonalizmu. Nie ma bazy treningowej, zintegrowanego systemu szkolenia młodzieży. Sieć skautów dopiero organizujemy. Polityki transferowej nie mamy - nie chodzi o to, że sprzedajemy, chodzi o to że nie umiemy szukać nowych piłkarzy w miejsce tych sprzedanych. A już cyrkiem na całą Polskę był spektakl "szukamy następcy Pawełka". Wkrótce - kolejna jego edycja. Nie mamy też sprawnego działu marketingu. Nie mamy pomysłu, jak zagospodarować obiekt, którego mamy być gospodarzami. Generalnie jesteśmy w sytuacji kononowiczowskiej. Nic nie ma, poza piękną nazwą i historią (tak, piękne występy w europejskich pucharach, drużyna Żurawskiego, Kosowskiego, Franka, Baszcza czy Szymkowiaka to też historia).
Cytat:
|
Zrozum - ja także z całego serca chciałbym, żeby Wisła tylko wygrywała, być może jeszcze bardziej niż Ty, każdego dnia wstaje i myślę co związanego z Wisłą przyniesie ten dzień.
|
Tu myślimy podobnie, choć nie wiem jak wyliczysz, że ty bardziej chcesz dobrze dla Wisły ode mnie
Cytat:
|
Chciałbym, żebyśmy wydawali miliony euro na transfery, a marketing działał na poziomie Barcelony.
|
To są mrzonki, Barcelona to Olimp, niedościgniony wzór. Ja bym chciał, żeby nasz marketing był nie gorszy od Amiki Poznań - tu się zgodzisz, że nie jest to wygórowane żądanie.
Cytat:
|
Jest jedno ale - ja potrafię zrozumieć, że pewne rzeczy są ciężkie do osiągniecia od razu, że potrzeba czasu, albo nawet nigdy nie dojdą do skutku, z różnych względów.
|
Ale ja o to apeluję od jakiś 5 lat, a od niedawna dochodzę do wniosku że nic w tej sprawie się już nie zmieni, chyba że na gorsze. Jeszcze w lecie, choć z oporami próbowałem bronić zmian w klubie - licząc na poprawę w zimie.
Cytat:
|
Nie szantażuje, nie stawiam sprawy na ostrzu noża - "albo, albo".
|
Nie szantażuję, próbuję jedynie napisać coś, co może dotrze do kogoś rozsądnego z zarządu - obecna strategia to droga donikąd i ostatni dzwonek, by coś w niej zmienić.
Cytat:
|
Odpowiedz sobie na pytanie - czy warto się w ogóle tym wszystkim przejmować, warto być moderatorem tego forum?
|
Nie martw się o mnie, jak mi się znudzi dam sobie spokój

Jak masz natomiast jakieś uwagi odnośnie mojego moderowania - pisz do Rava.
Cytat:
|
Może lepiej się przerzucić na Barcę lub ManU, będzie piłka na światowym poziomie i nie będzie się do czego przyczepić.
|
Dziękuję za oświecenie, nie wiedziałem kto gra futbol na światowym poziomie. W poniedziałek lecę kupić koszulkę Messiego.
Cytat:
|
Kibic, który kocha swój klub jest w stanie wybaczyć pewne niedociągnięcia, niedoróbki. Kibicujemy Wiśle, nie piłkarzom czy prezesom.
|
Niedociągnięcia, ale nie b.rdel na kółkach i totalną prowizorkę.
Cytat:
|
Piknik też kocha klub, a Ty prezentujesz stanowisko wyzute z jakichkolwiek uczuć, czysto biznesowe.
|
Szczerze powiedziawszy - mało mnie obchodzi, za kogo mnie uważasz. Gdybym jednak prezentował stanowisko czysto biznesowe, to bym nie moderował na tym forum i nie spędzał tyle czasu myśląc o Wiśle. Śmiem twierdzić, że robię więcej dla społeczności Wiślaków niż niejeden "prawdziwy kibic". Wierz mi, sprzątanie tego forum to ciężka praca, której jak widać nikt nie docenia.