Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.01.2011, 17:36
fialo napisał(a):Wyświetl post
Twój post jak najbardziej zrozumiałem (przynajmniej tak mi się wydaje). Bije z niego jedno przesłanie - albo zrobią dobre zakupy (czytaj nie będą juz sprowadzać szortu - tak swoją drogą to chyba najpopularniejsze słowo na tym forum ostatnio) i poprawią działania marketingowe (stoiska gastronomiczne, sklepy z pamiątkami), albo Twoja noga na R22 nie postanie, bo nie zamierzasz finansować rozrywki Cupiała. Coś źle zrozumiałem?
No właśnie źle. Po pierwsze: niech Cupiał nie narzeka, że kibice mu się nie dokładają do finansowanie klubu, skoro o nich nie dba. Po drugie: jeśli Cupiał osłabia Wisłę i oferuje produkt gorszej jakości, to niech dostosuje do gorszej jakości cenę biletów, która obecnie jest nieadekwatna. Po trzecie: jest spora grupa kibiców, którzy chętnie zostawią w Wiśle sporo pieniędzy, tylko należy ich traktować jak lojalnych klientów, a nie frajerów których chce się wydoić z kasy.

Cytat:
Zdaje mi się, że pokutuje u Ciebie myślenie kategoriami - stoi, drze mordę cały mecz, pewnie jest debilem bez szkoły.
6-7 lat temu też stałem na Xtce i darłem mordę przez cały mecz, a za debila bez szkoły się nie uważałem. Zadziwiające - gdzie u mnie wyczytałeś takie poglądy

Cytat:
Nie podoba mi się to, że Ty i niestety dużo innych osób traktujecie klub tak jak instytucje, która musi tylko i wyłącznie wygrywać (...)
Nie, to jest tylko sport a ja jestem realistą. Jesteśmy w Krakowie, w Polsce - nie w Madrycie. Klub nie ma być instytucją, która ma wyłącznie wygrywać. Ale w obecnych realiach nie może być to też kompletna amatorka!

Cytat:
(...) być najlepiej zorganizowaną
Nie, ale między "najlepiej zorganizowaną" a "totalną prowizorką" jest jednak wiele stadiów pośrednich. Tymczasem od przyjścia Cupiała, mimo wpompowanych w klub ogromnych pieniędzy nie ma nawet zalążków profesjonalizmu. Nie ma bazy treningowej, zintegrowanego systemu szkolenia młodzieży. Sieć skautów dopiero organizujemy. Polityki transferowej nie mamy - nie chodzi o to, że sprzedajemy, chodzi o to że nie umiemy szukać nowych piłkarzy w miejsce tych sprzedanych. A już cyrkiem na całą Polskę był spektakl "szukamy następcy Pawełka". Wkrótce - kolejna jego edycja. Nie mamy też sprawnego działu marketingu. Nie mamy pomysłu, jak zagospodarować obiekt, którego mamy być gospodarzami. Generalnie jesteśmy w sytuacji kononowiczowskiej. Nic nie ma, poza piękną nazwą i historią (tak, piękne występy w europejskich pucharach, drużyna Żurawskiego, Kosowskiego, Franka, Baszcza czy Szymkowiaka to też historia).

Cytat:
Zrozum - ja także z całego serca chciałbym, żeby Wisła tylko wygrywała, być może jeszcze bardziej niż Ty, każdego dnia wstaje i myślę co związanego z Wisłą przyniesie ten dzień.
Tu myślimy podobnie, choć nie wiem jak wyliczysz, że ty bardziej chcesz dobrze dla Wisły ode mnie

Cytat:
Chciałbym, żebyśmy wydawali miliony euro na transfery, a marketing działał na poziomie Barcelony.
To są mrzonki, Barcelona to Olimp, niedościgniony wzór. Ja bym chciał, żeby nasz marketing był nie gorszy od Amiki Poznań - tu się zgodzisz, że nie jest to wygórowane żądanie.

Cytat:
Jest jedno ale - ja potrafię zrozumieć, że pewne rzeczy są ciężkie do osiągniecia od razu, że potrzeba czasu, albo nawet nigdy nie dojdą do skutku, z różnych względów.
Ale ja o to apeluję od jakiś 5 lat, a od niedawna dochodzę do wniosku że nic w tej sprawie się już nie zmieni, chyba że na gorsze. Jeszcze w lecie, choć z oporami próbowałem bronić zmian w klubie - licząc na poprawę w zimie.

Cytat:
Nie szantażuje, nie stawiam sprawy na ostrzu noża - "albo, albo".
Nie szantażuję, próbuję jedynie napisać coś, co może dotrze do kogoś rozsądnego z zarządu - obecna strategia to droga donikąd i ostatni dzwonek, by coś w niej zmienić.

Cytat:
Odpowiedz sobie na pytanie - czy warto się w ogóle tym wszystkim przejmować, warto być moderatorem tego forum?
Nie martw się o mnie, jak mi się znudzi dam sobie spokój Jak masz natomiast jakieś uwagi odnośnie mojego moderowania - pisz do Rava.

Cytat:
Może lepiej się przerzucić na Barcę lub ManU, będzie piłka na światowym poziomie i nie będzie się do czego przyczepić.
Dziękuję za oświecenie, nie wiedziałem kto gra futbol na światowym poziomie. W poniedziałek lecę kupić koszulkę Messiego.

Cytat:
Kibic, który kocha swój klub jest w stanie wybaczyć pewne niedociągnięcia, niedoróbki. Kibicujemy Wiśle, nie piłkarzom czy prezesom.
Niedociągnięcia, ale nie b.rdel na kółkach i totalną prowizorkę.

Cytat:
Piknik też kocha klub, a Ty prezentujesz stanowisko wyzute z jakichkolwiek uczuć, czysto biznesowe.
Szczerze powiedziawszy - mało mnie obchodzi, za kogo mnie uważasz. Gdybym jednak prezentował stanowisko czysto biznesowe, to bym nie moderował na tym forum i nie spędzał tyle czasu myśląc o Wiśle. Śmiem twierdzić, że robię więcej dla społeczności Wiślaków niż niejeden "prawdziwy kibic". Wierz mi, sprzątanie tego forum to ciężka praca, której jak widać nikt nie docenia.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując