CH. napisał(a):

dobra, ale Ty traktujesz tych pilkarzy jak jakas jego wlasnosc, czasy komuny sie juz dawno skonczyly, drugiej Korei Polodniowej tez nie mamy, jak pilkarz bedzie chcial wyjechac to wyjedzie, bez wzgledu na zawarte umowy, a jesli mu sie nie uda to polozy .... na wszystkim i skonczy w ME
przeciez to nie Cupial czy Basalaj im kazali grac w Turcji, sami wyszli z taka inicjatywa i .... ma do tego Basalaj czy Cupial, nie zostali tam wyslani za kare, sami tego chcieli i wyjechali, dlatego staje sie nudne to dramatyzowanie, Brozek teraz zaciesza morde z podpisania umowy a tutaj placz i lament..
|
Tak gwoli ścisłości... Korei Północnej raczej

Co do kontraktu to każdy piłkarz ma podpisaną umowę i jego obowiązkiem jest ją wypełnić. Jeśli Cupiał nie wyraziłby zgody na transfer to żaden z Brożków nie mógłby opuścić Wisły, chyba że sam by wykupił kontrakt. To też zależy jakie klauzule zostały zawarte.
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split